1 évnél régebbi cikk

Gulyás: csak a magántulajdonú autókra, taxikra és mezőgazdasági gépekre marad a 480 forintos benzinár
·GazdaságKormányinfó·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
MTI/Illyés Tibor
Gulyás: csak a magántulajdonú autókra, taxikra és mezőgazdasági gépekre marad a 480 forintos benzinár
·GazdaságKormányinfó·Utolsó frissítés: undefined

A lakossági fogyasztóknak marad a 480 forintos benzinár - jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a július 30-ai Kormányinfón.

Ellátási problémák lehetnek, ha nem tudjuk elősegíteni, hogy import üzemanyag érkezzen be Magyarországra - mondta a MOL elnök-vezérigazgatója, miután Rogán Antallal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszterrel és Gulyás Gergellyel, a Miniszterelnökséget vezető miniszterrel tárgyalt pénteken.

Ebből kifolyólag Gulyás Gergely a szombati Kormányinfón bejelentette, hogy karbantartás miatt le kellett állítani a százhalombattai kőolajfinomítót, amely fedezi a magyarországi szükségletek 100 százalékát. Hozzátette: az üzemanyagellátást így most importból és a stratégiai készletek negyedének felszabadításából biztosítják.

"Csak annyit szabadítanak fel a stratégiai készletből, nagyjából az egynegyedét, ami a hazai fogyasztás egy részét fedezi" - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

A megmaradó készletek csak a lakossági fogyasztásra elegendőek, éppen ezért a kormány a MOL javaslatára úgy döntött, hogy

csak a magántulajdonú gépjárművek, mezőgazdasági erőgépek, traktorok, valamint a taxik kaphatják a 480 forintos garantált áron az üzemanyagot.

Gulyás Gergely közölte, az ellenőrzés gyors, mert a forgalmi engedélyen vonalkód található, amely könnyen leolvasható.

Az erről szóló rendelet szombaton 11:30-kor jelent meg a Magyar Közlönyben, miszerint az üzemanyag-vásárlásra vonatkozó szigorító szabályok már szombaton délben életbe léptek.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek