3 évnél régebbi cikk

Élénkül az ingatlanpiac Székesfehérváron is
Fehérvár Médiacentrum fotója
szekesfehervar.hu
Élénkül az ingatlanpiac Székesfehérváron is

Jót tett az ingatlanpiacnak az új építésű házakat érintő áfacsökkentés, de Fehérváron a kiadó lakásokra is nagy a kereslet.

Országos felmérés szerint ismét élénkül az ingatlanpiac, amelyben szerepet játszik a koronavírus második hulláma kapcsán hozott kormányintézkedés, vagyis, hogy ismét 5 százalékos ÁFA terheli az új építésű ingatlanokat. A szakember szerint ez azt eredményezte, hogy közeledett az új és a használt ingatlanok ára, ami a vásárlókat inkább az újak felé tereli.

"A használt és az új építésű lakások értéke az 5 százalékos ÁFA miatt közeledett egymáshoz, és a vevők inkább felvesznek valami állami kedvezményt, és abból próbálják finanszírozni a különbséget. Emellett az új építésű ingatlanok ára csökkent, és a használt lakások ára megmaradt ugyanazon a szinten, ami kicsit azért elrugaszkodott" -  mondta el Erdei Krisztián Openhouse franchise tulajdonos.

Az említett országos statisztika középpontjában a budapesti helyzet áll, ám a fővárositól jócskán eltérnek a fehérvári számok, ami a kiadó lakásokat illeti.

"Székesfehérváron az ingatlan bérlemények három hét, maximum egy hónap alatt elkelnek. Úgyhogy igény van a bérlakásokra, azt vesszük észre még most is" - emelte ki Erdei Krisztián. 

A felújítandó ingatlanok tekintetében is történt változás, hiszen nemrég még elsősorban befektetők vállalkoztak felújításra. A szakemberek szerint egyre kevesebben vállalják a felújítással járó bonyodalmakat, és nem is éri meg annyira felújítandót venni, ezért természetesen eladni is nehezebb a rosszabb állapotú ingatlanokat.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek