2 évnél régebbi cikk

Székesfehérvár tulajdonában marad a Vásártér
·Gazdaságingatlan·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
ÖKK
Székesfehérvár tulajdonában marad a Vásártér
·Gazdaságingatlan·Utolsó frissítés: undefined

Egy adminisztrációs probléma és egy félreértés miatt kapott szárnyra az a hamis hír, hogy a város önkormányzata a Vásártér értékesítésére készül.

Az Önkormányzat a Vásártér melletti betonozott területet szeretné elcserélni a Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár előtti zöldterület-részre – ami egyelőre magántulajdonban van – annak érdekében, hogy az az intézmény felújítását követően is, megújult zöldfelületként szolgálja a közösséget, írja közleményében az Önkormányzati Kommunikációs Központ (ÖKK).

Egy sok évvel ezelőtti adminisztrációs probléma, és az annak okán szárnyra kapott hír okozott félreértést, miszerint értékesítenék a Vásárteret – ami nem igaz!

„Nem kívánta, nem kívánja és a jövőben sem fogja értékesíteni a Vásárteret az Önkormányzat!” – erősítette meg újra a város szándékát dr. Cser-Palkovics András.

Székesfehérvár polgármestere a rendkívüli közgyűlést követően adott erről tájékoztatást, hiszen a vagyonrendelet módosításának oka nem a Vásártér bármilyen célú értékesítése, hanem egy területcsere, amelyet szeretne megvalósítani az Önkormányzat.

A Vásártér közvetlen szomszédságában van egy betonos terület, ezt szeretnék elcserélni a Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár előtti zöldterület-részre, amely nem önkormányzati tulajdonban van. Itt pont azt szeretnék elérni, hogy a későbbiekben se kerüljön beépítésre a maroshegyi városrész közösségi háza előtti terület.

„Egy régi adminisztrációs problémát kellett orvosolni, ugyanis a Vásártér melletti terület nem jó helyrajzi számon szerepelt. Ennek a betonos résznek a cseréjével szeretnénk megszerezni a művelődési ház előtti területet. Így az épület felújításának tervezési programjában már be tudnánk emelni a parkosításáról szóló elképzeléseket. Ennek azonban nem a Vásártér, hanem a mellette lévő terület a cserealapja, így a Vásártér továbbra is vásártér marad!” – erősítette meg a város polgármestere.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek