2 évnél régebbi cikk

Megszűnik a negyedéves diákbérlet Székesfehérváron
·Közlekedésbuszbérlet·Utolsó frissítés: undefined
Megszűnik a negyedéves diákbérlet Székesfehérváron
·Közlekedésbuszbérlet·Utolsó frissítés: undefined

Havi diákbérlet egy vonaljegy áráért: 2022-ben havonta 280 forintba fog kerülni a buszbérlet a fehérvári fiatalok számára. Az iskolások 2022-ben egy jegy árából egy hónapig használhatják a helyi járatokat.

Nem elírás, 280 forintba fog kerülni a havi helyi buszbérlet a diákok számára Fehérváron – így fogalmazott Cser-Palkovics András vasárnap Facebook-oldalán közzétett bejegyzésében.

A kedvezményes ár bevezetésének célja, hogy minél többen válasszák a közösségi közlekedést, éppen ezért újul meg folyamatosan a buszflotta, és ezért teszi most szinte teljesen ingyenessé az önkormányzat a városi buszozást a tanulóknak.

A polgármester hétfőn azt nyilatkozta a Fehérvár TV híradójának: a tavalyi év nem tette lehetővé a kedvezmény bevezetését, hiszen az online oktatás idején az autóbuszos közlekedés jelentősen csökkent.

Kapcsolódó
Havi 280 forintba kerül a buszbérlet a fehérvári fiatalok számára 2022-ben

A kedvezményes bérletárat egyelőre egy éven keresztül tartják fent Székesfehérváron.

"2019-ben átlagosan 4206 db diákbérletet adtunk el havonta, ezt szeretnénk megnövelni. Ha ez sikerül, akkor ez a kedvezmény nemcsak 2022-ben, hanem a következő években is fent fog állni Székesfehérváron” - tette hozzá a polgármester.

Ez a kedvezmény a városnak 134 millió forintjába kerül, vagyis ennyivel kell majd kipótolni a szolgáltató veszteségét.

A negyedéves bérletek megszűnnek, csak a havi bérlet lesz elérhető a fehérvári iskolákba járó diákok számára. A polgármester azt kéri, aki teheti, éljen a lehetőséggel, hiszen ez az egyik legegyszerűbb módja annak, hogy mérsékeljük a városon átmenő forgalmat, csökkentsük a károsanyag-kibocsátást, és könnyebbé váljon a családok élete.

Borítókép: Bácskai Gergely
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek