2 évnél régebbi cikk

Újabb botrány a Velence Korzón: bontani kezdték a térkövet, a polgármester kihívta a rendőrséget
·HírekVelence Korzó·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Preszter Elemér
Újabb botrány a Velence Korzón: bontani kezdték a térkövet, a polgármester kihívta a rendőrséget
·HírekVelence Korzó·Utolsó frissítés: undefined

A GOMI Kft. elkezdte felszedetni a térköveket a parkolóban, amiért Gerhard Ákos polgármester kihívta a rendőrséget - olvasható Velence város közösségi oldalán megjelent bejegyzésben.

A Velence Korzót üzemeltető GOMI Kft. kedden a parkolóban lévő térköveket kezdte felszedni, és elkezdte lezárni a parkolót.

"Gerhard Ákos polgármester azonnal kihívta a rendőrséget, felkereste a helyszínt, ahol egyeztetett a rendőrség megjelent képviselőjével. A rendőrség álláspontja az, hogy mivel feltételezi a szerződéses viszony meglétét az önkormányzat és a GOMI Kft. között, ezért bármilyen szerződésbe ütköző változtatásnak, rongálásnak helyt ad." - olvasható a bejegyzésben. 

Mikor lehet újra végigsétálni a Velence Korzón?

A korzót üzemeltető cég és a város közötti rossz viszony már több éves történet, amely akkor vett újabb fordulatot, amikor a cég lezárta a partszakaszt.

Kapcsolódó
Nem tudott az önkormányzat az óriáskerékről Velencén

Úgy állítottak fel egy óriáskereket a Velence Korzón, a működéshez szükséges kiszolgáló létesítményekkel együtt, hogy az egészről a velencei önkormányzat semmit sem tudott.

Az üzemeltető GOMI Kft. karbantartásra hivatkozva zárta be a kapukat. Az ügy egyelőre jogi mederben folyik, ám a lakosok kevésbé türelmesek, azonnali megoldást szeretnének.

"Hazamenjek a flexért?" - hangzott el az egyik jelenlévőtől az október 12-i lakossági fórumon, amelyet Velence város polgármestere, Gerhard Ákos tartott a kerítések tövében. "Nem biztatnám a jelenlévőket a kerítésbontásra" - hangsúlyozta akkor a polgármester, majd hozzátette, hogy az önkormányzat a lassabb, de törvényes utat választja, így nem tudni mikor lehet ismét végigsétálni a Korzó előtti részen.

Kapcsolódó
"Hazamenjek a flexért?" - Lakossági fórumot tartottak az elzárt Velence Korzó kerítéstövében

Volt olyan büfés, akit bezártak, olyan hirtelen került fel a kerítés. A lakosok intézkedést várnak, az önkormányzat igyekszik jogi úton, törvényesen rendezni az ügyet.

Frissítés 10.21. 12.50

Velence város közösségi oldalán jelent meg a hír, hogy az üzemeltető cégnek 3 napon belül el kell bontania a kerítést.

Kapcsolódó
Három napon belül ismét lehet majd sétálni a Velence Korzón

3 napon belül el kell bontania az üzemeltető cégnek a kerítést a Velence Korzón - olvasható Velence város közösségi oldalán lévő posztban.

A hatóságok vizsgálják az ügyet

Az önkormányzat eddig a következő lépéseket tette meg:

  • Birtokvédelmi eljárást kezdeményezett, és azonnali ideiglenes intézkedést kért a kerítés ügyében.
  • A parkoló elzárása ügyében feljelentést tett a rendőrségen.
  • Az építési hatóságtól tájékoztatást kért arról, hogy a GOMI Kft. milyen építési tevékenység végzésére tett bejelentést és nyújtott be kérelmet, amelynek alapján építési területté nyilvánította a teljes partszakaszt.

Szennyvíz folyhatott a Korzónál a Velencei-tóba

Ezen kívül Velence város közösségi oldalán több poszt is foglalkozik azzal, hogy az elmúlt években mennyit romlott a Korzó állaga. Az igazságügyi szakértői vélemény szerint a parton lévő napozóteraszokra a Kft.-nek nem volt engedélye. Ez még csak a kisebbik baj volt, hiszen az építményeket WPC-alapra helyezték, így az elemek az évek során el kezdtek töredezni. Hogy a hibákat elfedjék, zöld műfűvel terítették le a felületeket. 

"A napozóteraszokra létesített faépítmények engedély nélkül kiépített szennyvízelvezető csöveit nem csatlakoztatták a Korzó szennyvízelvezető hálózatához. Részben a csapadékvíz rendszerbe, részben a talajba vezették, végső soron mindkét esetben a szennyvíz (mosóvizek, vegyszeres víz, öblítő víz) az építményekből a Velencei-tóba jut" - olvasható az egyik bejegyzésben.

Egy másik poszt azzal foglalkozott, hogy a Korzón lévő játszótéren balesetveszélyes a csúszda, kagylósodott a gumiburkolat és a fafelületek nem lettek lekezelve.

Miért kerítették el a Velence Korzót?

A budapestkornyeke.hu információi szerint az üzemeltető szerintük a kerítéssel akarja felsrófolni az üzletek által fizetett hozzájárulási díjat. Van, aki 20%-os emelésről beszél. Az egyik büfés elmondta, hogy a szezononként 3 millió forintot fizet, most 3,6 milliót kérhetnek.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek