2 évnél régebbi cikk

Közzétette Velence önkormányzata a Korzóval kapcsolatos igazságügyi szakértői véleményt, ami a szerződés felmondásához vezetett
·HírekVelence Korzó·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Preszter Elemér
Közzétette Velence önkormányzata a Korzóval kapcsolatos igazságügyi szakértői véleményt, ami a szerződés felmondásához vezetett
·HírekVelence Korzó·Utolsó frissítés: undefined

A Velence Korzó üzemeltetője a rábízott köztulajdont nem tartotta karban, nem üzemeltette elvárt gondossággal - többek között ez áll abban a dokumentumban, amit Velence önkormányzata tett közzé.

A Velence Korzó 2009-ben megkötött és 2034-ig szóló üzemeltetési szerződését Velence Város Önkormányzata 2021. május 21-én mondta fel azonnali hatállyal. A rendkívüli felmondás indoka az volt, hogy az üzemeltető GOMI Kft. a rábízott köztulajdont nem tartotta karban, nem üzemeltette kellő, és az üzemeltetési szerződésben elvárt gondossággal. Ez pedig a Korzó, a strand, a kikötő, a híd és az ökopark nagymértékű állagromlását eredményezte - tette közzé pénteken Velence önkormányzata.

Mint azt csütörtökön megírtuk, a A Velence Korzó üzemeltetője lezáratta a szabad partszakaszt, karbantartásra hivatkozva, így csak az épület üzletei látogathatóak, a tópart és a büfésor nem. 

Kapcsolódó
A Velence Korzó üzemeltetője lezáratta a szabad partszakaszt, az önkormányzat nem érti a döntést

Az üzemeltető karbantartásra hivatkozva zárta be a kapukat, így csak az épület üzletei látogathatóak, a tópart és a büfésor nem.

A pénteken közzétett posztban az is olvasható, hogy az önkormányzat közjegyző előtt független igazságügyi szakértői véleményt kért arról, hogy az elmúlt öt évben megvalósultak-e az üzemeltetési szerződésben rögzített karbantartási tevékenységek. Ebből a 178 oldalas dokumentumból közölt részleteket Velence Facebook-oldalán, illetve tette közzé a város honlapján teljes terjedelmében a több szakértő és szakkonzultáns bevonásával készült egyesített igazságügyi szakértői véleményt.

A szakértői véleményben többek között az olvasható, hogy a locsolórendszer a kiépítés óta nem üzemel és karbantartása sincs elvégezve. A csőhurkok elsüppedtek a talajban, részben letaposottak, illetve azokon felhasadások láthatók. A kerékpártárolók, szeméttartók jelentős része tönkrement, utóbbiak környezete csikkekkel szennyezett, a fű letaposott.

A szoborpark állaga ugyancsak leromlott, a lokalitáshoz tartozó elektromos szekrény sérült burkolatát dróthuzallal kötötték meg, amely alkalmatlan és balesetveszélyes, az érintésvédelmi követelményeknek sem megfelelő. A faanyag időszakos védelme különféle lazúrozásokkal nem történt meg, helyzetük instabil, deformálódottak.

A rendkívüli felmondás részletes indoklása, valamint az egyesített szakértői vélemény teljes terjedelmében elérhető Velence város honlapján.

Kapcsolódó
Nem tudott az önkormányzat az óriáskerékről Velencén

Úgy állítottak fel egy óriáskereket a Velence Korzón, a működéshez szükséges kiszolgáló létesítményekkel együtt, hogy az egészről a velencei önkormányzat semmit sem tudott.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek