2 évnél régebbi cikk

A Velence Korzó üzemeltetője lezáratta a szabad partszakaszt, az önkormányzat nem érti a döntést
·HírekVelence Korzó·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Preszter Elemér
A Velence Korzó üzemeltetője lezáratta a szabad partszakaszt, az önkormányzat nem érti a döntést
·HírekVelence Korzó·Utolsó frissítés: undefined

Az üzemeltető karbantartásra hivatkozva zárta be a kapukat, így csak az épület üzletei látogathatóak, a tópart és a büfésor nem.

Zárt kapuk fogadják azokat, akik a Velence Korzóra látogatnának, az üzemeltető ugyanis bezárta a strandot. Velence polgármestere szerint a lezárás nemcsak a turistáknak és az itt élőknek okoz kellemetlenséget, a büfék megközelíthetetlensége miatt bevételkiesését is jelent az üzemeltető döntése. Gerhard Ákos hozzátette, az önkormányzat vizsgálja, milyen jogi lépést tehetnek az ügy megoldása érdekében.

"Az önkormányzat jelenleg vizsgálja a lehetséges jogi eszközöket, a jogsértő állapot megszüntetésére. Már most látszik, hogy Berényi Csaba kicsinyes játékot űz a helyi lakosokkal és az idelátogató turistákkal" - fűzte hozzá Gerhard Ákos, Velence polgármestere.

A GOMI Kft. ügyvezetője szerint jogszerűen jártak el, hiszen mint Berényi Csaba fogalmazott, az önkormányzat helyi rendeletben szabályozza a nyitvatartást. E szerint a büfék csak a strandszezon végéig, szeptember 30-ig lehetnek nyitva, ráadásul a területen karbantartást végeznek, így munkaterület a lezárt partszakasz. A forgatás idején, csütörtök délelőtt semmiféle munkavégzés nem zajlott a tóparton, ahová senki nem léphet be, még a Korzó épületéből sem.

"Az üzemeltetőnek kötelessége betartani az üzemelési rendet. A büfétulajdonosoknak pedig alkalmazkodniuk kell a a strand nyitvatartásához, amely reggel kilenctől este hét óráig tart. Csináljuk a karbantartásokat, nincsen semmi a akadálya. Ha elkészülnek a téliesítési dolgok, akkor megnyitjuk a strandot" - nyilatkozta Berényi Csaba.

Ez azt jelenti, addig amíg nem szerveznek ide programot, addig senki sem mehet be a területre. Az önkormányzat és a korzót üzemeltető cég között nem most kezdődött a vita. Velence polgármestere azt mondta, amikor májusban - mielőtt még az üzemeltető körbekerítette a területet - az önkormányzat  szerződést bontott velük, azzal az indokkal, hogy nem teljesítették a szerződésben foglalt kötelezettségeket.

A cég bírósághoz fordult azért, hogy semmisítse meg az egyoldalú szerződésbontást. Tárgyalást ebben az ügyben ezidáig nem tartottak. Ezzel párhuzamosan azonban, ideiglenes intézkedést hozott a bíróság, ami azt jelenti, a GOMI Kft. marad az ítélethirdetésig a szolgáltató. 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek