2 évnél régebbi cikk

A közös értékalkotás folyamata, mint az otthonápolás innovatív termékeinek és szolgáltatásainak fejlesztési módszere
·Életmódidősek·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
KDRIÜ
A közös értékalkotás folyamata, mint az otthonápolás innovatív termékeinek és szolgáltatásainak fejlesztési módszere
·Életmódidősek·Utolsó frissítés: undefined

Az európai népesség elöregedőben van, és ez az "ezüstgazdaságot" az egyik leggyorsabban növekvő gazdasági területté teszi. Ez a tendencia olyan technológiai termékek vagy szolgáltatások iránti keresletet teremt, amelyeket elsősorban az idősek és gondozóik használnak.

A közös értékalkotási folyamat sokkal könnyebbé teszi ezen termékek vagy szolgáltatások fejlesztését és bevezetését. Ismerd meg ezt a folyamatot, valamint az innovatív termékeket és szolgáltatásokat!

Tudtad, hogy 2060-ra minden harmadik európai 65 évnél idősebb lesz?

Jelenleg is rengeteg termék áll rendelkezésre az idősek és gondozóik számára, de ezek kapcsán sok esetben adódnak problémák is. Például az idősek nem tudják, hogyan használják a rendelkezésre álló technológiákat.

Miért pont a közös értékalkotás?

A közös értékalkotás általánosságban olyan termék- vagy szolgáltatástervezési folyamatra utal, amelyben a végfelhasználóktól származó információk, visszajelzések központi szerepet játszanak.

Közös értékalkotás

KDRIÜ

Ezen kívül remek eredményekhez vezethet, messze túlmutatva azon, amit egy szervezet vagy egy személy egyedül el tud érni.

Az otthonápolásban való közös értékalkotás esetében az idősek és gondozóik bevonásáról van szó.

Az idősebbek közös fókuszcsoportokban dolgoznak a kkv-kkal, a közszolgáltatókkal és a tudományos élet képviselőivel, hogy együtt tervezzenek, fejlesszenek és azonnal visszajelzést adjanak egy termék vagy szolgáltatás funkcióiról.

Ez a fajta bevonás hozzájárul, hogy a végeredmény könnyen megvalósítható legyen, és segíti az elfogadottságot a végfelhasználók körében.

Kísérleti, tesztelési szakasz

„A HoCare2.0 projekt az innovatív otthonápolási szolgáltatások és termékek létrehozásához járul hozzá.

A projektben 11 partner vesz részt - köztük a  Közép-dunántúli Regionális Innovációs Ügynökség -, azzal a közös céllal, hogy segítsék az időseket, családtagjaikat és gondozóikat.”

- mondta Dr. Szépvölgyi Ákos az ügynökség ügyvezetője.

„Jelenleg a kísérleti szakaszban vagyunk a E-Med4All Europe Kft-vel” - tette hozzá.

A fejlesztés alatt álló eszköz és a hozzá kapcsolódó szolgáltatás neve a SCN4ALL, ami egy “okos pulzoximéter” fejlesztését takarja. Ezek a kísérleti tesztek, melyekben szerepelnek KKV és közszolgáltatói fejlesztések is jelenleg egyszerre 6 európai országban zajlanak.

A HoCare2.0 projektről

A projekt az ügyfélközpontú otthonápolási megoldások megvalósítását és bevezetését támogatja a közös értékalkotás módszerének alkalmazásával. Ez a kkv-k, közintézmények, kutatóintézetek és a magánszemélyek bevonását jelenti az új innovatív egészségügyi és szociális szolgáltatások vagy termékek fejlesztésébe.

A projektet 6 különböző közép-európai ország, Csehország, Németország, Magyarország, Olaszország, Lengyelország és Szlovénia területéről 11 partner valósítja meg.

További információért fordulj az ügynökséghez bizalommal az alábbi e-mail címen:

kdriu@kdriu.hu

This project is co-funded by the European Union under the Interreg Central Europe Programme.

A projekt az Interreg Central Europe Programból, az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával, az Európai Unió és a Magyar Állam társfinanszírozásával valósul meg.

Interreg hocare logo

KDRIÜ

KDRIÜ logo 2021

KDRIÜ

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek