11 hónapnál régebbi cikk

Időseket fosztogatott a székesfehérvári pár
·Bűnügyidősek·Utolsó frissítés: undefined
Időseket fosztogatott a székesfehérvári pár
·Bűnügyidősek·Utolsó frissítés: undefined

A Székesfehérvári Rendőrkapitányság nyomozói elfogták a 37 férfit és a 34 éves nőt.

A megalapozott gyanú szerint székesfehérvári lakóingatlanokba ment be erőszakkal a pár, és onnan készpénzt, ékszereket vittek el, továbbá két idős sértettet megtévesztve fosztották ki őket - írja a police.hu.

A nyomozás adatai szerint a székesfehérvári férfi 2022. június elején a megyeszékhelyen a Széchenyi utcában, a Kassai utcában és a Zsolnai utcában lévő családi házak üvegajtaját betörve, a kilincset letörve, vagy az ajtót befeszítve hatolt be, és a lakóházakból összesen több mint kétmillió forint készpénzt, továbbá ékszereket, órákat lopott el. Ezt követően társával együtt, az elfogás napjának délelőttjén két ráchegyi idős asszony otthonába bejutottak, majd állapotukat kihasználva, figyelmüket elterelve ékszereket, és készpénzt vittek el. Az utolsó bűncselekményt követő egy órán belül a rendőrök tartózkodási helyükön elfogták a bűnös párost.

A székesfehérvári nyomozók R. Jánost – őrizetbe vétele mellett - kétrendbeli lopás bűntett, kétrendbeli kifosztás bűntett és egyrendbeli lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt, míg K. Szilviát kétrendbeli lopás bűntett és kétrendbeli kifosztás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki. A rendőrök előterjesztést tettek a férfi letartóztatásának indítványozására, amelyet a Székesfehérvári Járásbíróság a napokban elrendelt. A nőt, bíróság által jogerősen kiszabott szabálysértési elzárása letöltése érdekében a büntetés-végrehajtási intézetbe szállították.

A nyomozók az eljárás során vizsgálják azt is, hogy a gyanúsítottak összefüggésbe hozhatók –e további hasonló bűncselekmény elkövetésével.

Kérik, hogy a szépkorúak áldozattá válásának elkerülése érdekében fogadjuk meg a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság tanácsait: 

  • Ne engedjenek be házaló árusokat ingatlanjaikba!
  • Legyenek bizalmatlanok az idegenekkel szemben!
  • Gyanús idegenek látogatása esetén minél pontosabban jegyezzék meg külsejüket, hogy szükség esetén személyleírást tudjanak adni róluk, valamint jegyezzék meg gépjráművük rendszámát!
  • A családtagok, rokonok, barátok tartsák rendszeresen a kapcsolatot idős hozzátartozóikkal!
  • Beszélgessenek a veszélyeztetett korosztály tagjaival a sérelmükre elkövethető bűncselekményekről, bűnelkövetési módszerekről és azok elkerülésének lehetőségeiről!
  • Bűncselekmény gyanúja esetén azonnal értesítsék a rendőrséget a 112-es segélyhívó telefonszámon!
Borítókép: PB
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek