2 évnél régebbi cikk

Fehérvári programok a hétvégére: társasjáték-nap, ingyenes jazz koncert a Nagy-Magyarország Parkban, Krisztus Király Napok és Kowalsky meg a Vega
Fehérvár Médiacentrum fotója
facebook.com/kowalskymegavega
Fehérvári programok a hétvégére: társasjáték-nap, ingyenes jazz koncert a Nagy-Magyarország Parkban, Krisztus Király Napok és Kowalsky meg a Vega

November derekán is számos fehérvári és környéki program közül válogathattok: többek között beleshettek a társasjáték-napra, részt vehettek az ingyenes dzsessz koncerten a Nagy-Magyarország Parkban, ellátogathattok a Krisztus Király Napokra, vagy bulizhattok a Kowalsky meg a Vega koncertjén.

Egyház: Krisztus Király Napok
Mikor?: November 18-21., csütörtök-vasárnap
Hol?: Krisztus Király templom és Közösségi Ház

Az Almássy-telepi Krisztus Király templomban és Közösségi Házban november 20-án, szombaton 9 órától kézműves foglalkozást tartanak a gyerekeknek. A gyertyás körmenet 17 órakor indul a Zsolt utcából a megszépült kereszthez, majd 18 órától hálaadó szentmisét tartanak az alapító plébánosokért. November 21-én, vasárnap 9 órakor kezdődik az ünnepi szentmise, amelyen közreműködik a Vox Angelorum Gyermekkar. E jeles eseményen adják át a Krisztus Király díjat.

Zene: Ingyenes dzsessz koncert a Nagy-Magyarország Parkban
Mikor?: November 19., 18:00
Hol?: Királyszállás, Nagy-Magyarország Park

A Nagy-Magyarország Park vendége lesz a Köszönjük Magyarország! program
keretében ifjabb Rátonyi Róbert. A november 19-én 18 órakor kezdődő rendezvény
Erzsébet-napi vacsoraesttel zárul.

A Fejér megyei Királyszálláson található Nagy-Magyarország Park fontosnak tartja a
kulturális értékek közvetítését, ezért is csatlakozott a Köszönjük Magyarország!
programhoz. A kezdeményezés célkitűzése, hogy segítő kezet nyújtson a munkalehetőség
és jövedelem nélkül maradt előadóművészek és ezzel együtt a művészeti élményeket,
programokat kényszerűen nélkülöző közösségeknek. Az Artisjus díjas jazz zongoraművész
ifjabb Rátonyi Róbert a közeljövőben megjelenő Mellifluous című lemez szóló zongora
anyagára építette fel egy órás előadását.

Regisztráció a koncertre, illetve asztalfoglalás az azt követő vacsorára: rendezveny@nagymagyarorszagpark.hu.

Család: Társasjáték-nap
Mikor?: November 20., szombat 10:00
Hol?: Vörösmarty Mihály Könyvtár Széna téri Tagkönyvtár

Társasjáték-napot tartanak a Vörösmarty Mihály Könyvtár Széna téri Tagkönyvtárában november 20-án, szombaton. Hatféle játékra várják a kicsiket és nagyokat egyaránt.

A kínálatban szókicsfejlesztő, stratégiai, logikai, művészeti, irodalmi és helytörténeti társasjátékok szerepelnek. November 20-án, szombaton 10-től 17 óráig tart a program, melyre 3 éves kortól várják a résztvevőket.

A belépés díjtalan lesz, és nem kérnek védettségi kártyát sem. Ugyanakkor kötelező a védőmaszk használata, és kérik a másfél méteres védőtávolság tartását!

Társasjáték-nap

kovacs.v.orsolya

Család: Gyermekjogok világnapja
Mikor?: November 20., szombat 
Hol?: Fehérvári Civil Központ

A gyermekjogok világnapján a legkisebbek vehetik birtokba a Fehérvári Civil Központot november 20-án, szombaton. A Bajuszmeséket 14 órától hallhatják Szabó Miklós Bence előadásában, majd 15 órakor indul a Jégvilág show Elzával, Annával és Olaffal, de ott lesz a Mancsőrjárat két ölelni való sztárja: Chase és Sky is. Az Iszkiri zenekar koncertje 16.30 órakor kezdődik, és gyermekeknek szóló délután 18 órakor bűvészelőadással zárul.

A programok alatt a kézműves foglakozáson kismanókat készíthetnek, valamint lesz arcfestés és csillámtetoválás is. Mindeközben a Fehérvári Civil Központ előtti téren a #vegyélfejért közösség tagjai varázsolnak vásári hangulatot. Amíg a felnőttek a csodás portékákból válogatnak, addig a gyerekek az MB Játszópark eszközeivel játszhatnak.

Színház: Pindroch Csaba ingyenes önálló estje
Mikor?: November 20., szombat 19:00 
Hol?: Fehérvári Civil Központ

19 órától intenzív színházi élményt és garantált szórakozást ígér Pindroch Csaba önálló estje, a „Segítség, megnősültem!” című egyszemélyes vígjáték. A hagyományos bohózat és a modern stand-up comedy stílusjegyeit egyaránt felvonultató előadás sajátos görbe tükröt tart az esküvő előtti és utáni hétköznapok legkülönbözőbb komikus vagy éppen keserű pillanatainak. Az eseményen ingyenes a részvétel, azonban előregisztráció szükséges a berdo-kovacs.erika@echomail.hu e-mail címen.

Pindroch Csaba ingyenes önálló estje

Puskel Zsolt

Koncert: Kowalsky meg a Vega
Mikor?: November 20., szombat 19:00
Hol?: Fezen Klub

A hétvégén Fehérvárra látogat a méltán híres Kowalsky meg a Vega, hogy egy igazán zúzós bulival pörgessék fel az őszi állóvizet. Kowalsky meg a Vega magyar rock-központú együttes. Korai időszakában a funk rock műfajt erősítette, hip-hop stílusú énekkel fűszerezve, mostanában viszont már vegyesebb és populárisabb hangzásvilágra váltott. A zenekar frontembere Kowalsky (Balázs Gyula), Vega viszont nem az együttes tagja és nem is a vegetarianizmust szimbolizálja (noha Kowalsky valóban vega), hanem Vincent Vega, a Ponyvaregény egyik szereplője előtt tiszteleg.

Tánc: Balboa workshop
Mikor?: November 21., vasárnap 14:00
Hol?: Öreghegyi Közösségi Ház

Vasárnap balboa workshopot tart a PSC Alba JazzFanatics az Öreghegyi Közösségi Házban. Hogy mi is az a balboa? Egy speciális ágazat, gyors tempójú swingre táncolják. Nagyon szeretett műfaj, így ha valami igazán izgalmas tánccal szeretnétek megismerkedni, akkor november 21-én a swingesek között a helyetek!

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek