2 évnél régebbi cikk

A rezsicsökkentés kiterjesztését kéri Székesfehérvár polgármestere a kormánytól
·Hírekenergia·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Kurucz Tünde
A rezsicsökkentés kiterjesztését kéri Székesfehérvár polgármestere a kormánytól
·Hírekenergia·Utolsó frissítés: undefined

A kérésnek nemcsak anyagi, hanem stratégiai vetülete is van.

"Levélben fordultam a Kormányhoz a rezsicsökkentés kiterjesztéséért!" - tette közzé Facebook-oldalán Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere. Kiemeli, az energiaárak befagyasztása hosszú távon is igen hasznos, társadalmilag megtérülő döntésnek bizonyult a kormány részéről, hiszen számos család jelentős összeget takarít meg ezzel minden évben, főként a mostani helyzetben. Ugyanakkor a közszolgáltatók, például a távhőt és a vízellátást biztosító cégek azonban továbbra is piaci áron kénytelenek beszerezni az elektromos áramot és a gázt.

"Ezek a piaci árak azonban – a nemzetközi folyamatok miatt - brutális mértékben szálltak el az elmúlt időszakban, a többletköltséget pedig a mi esetünkben a SZÉPHŐ-nek, a Fejérvíznek, a Depóniának, egyébként pedig az ország területén működő minden önkormányzati tulajdonban lévő közszolgáltató cégnek ki kell gazdálkodnia, vagy pedig tulajdonosként az önkormányzatnak kellene állnia a számlát" - írja a posztban.

A fentiek miatt kérte levélben a polgármester a kormánytól, hogy legalább átmenetileg tegye lehetővé az önkormányzatok tulajdonában lévő közszolgáltató cégek számára is azt, hogy amennyiben nem tudják másként megoldani, úgy az egyetemes szolgáltatás keretében (tehát rögzített keretek és árak szerint) kaphassák meg a működésükhöz szükséges áramot és gázt.

"A közszolgáltató cégeink számára nem csak az áremelkedés, de a piac teljes kiszámíthatatlansága is problémát jelent, tehát a kérésemnek nemcsak anyagi, hanem stratégiai vetülete is van" - erősíti meg Cser-Palkovics András.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek