2 évnél régebbi cikk

Jövőre 7500 forintra emelik a 65 év feletti fehérváriak egyszeri juttatását
·Hírekgazdaság·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Facebook/Dr. Cser-Palkovics András
Jövőre 7500 forintra emelik a 65 év feletti fehérváriak egyszeri juttatását
·Hírekgazdaság·Utolsó frissítés: undefined

Az emelésről a közgyűlés 2022. január végén, Székesfehérvár jövő évi költségvetésének elfogadásakor dönthet majd - jelentette be Cser-Palkovics András Facebook-oldalán.

"Ahogyan az elmúlt 3 évben, úgy jövőre is szeretnénk, hogy Székesfehérvár gazdasági teljesítményéből városunk nyugdíjas polgárai is részesüljenek! Eddig ez egyszeri, 5000 forintos juttatást jelentett minden 65. éven felüli polgárunknak, terveink szerint jövő évben ez 7500 forintra emelkedik.

Fehérvár vállalatai szerencsére ismét kiemelkedő teljesítményt nyújtottak 2021-ben, idei adóbevételeink várhatóan jelentősen emelkednek, ez teszi lehetővé, hogy több bérfejlesztést is végrehajthassunk, illetve megtartsuk, bővítsük a béren kívüli juttatások, valamint a szociális támogatások körét.

Az eddigi években a jogosultak 90 százaléka, mintegy 20 ezer nyugdíjas élt a lehetőséggel, és felvette a szépkorúak számára nyújtott támogatást, aminek felhasználásáról a természetesen szabadon dönthetnek.

Az emelésről a közgyűlés 2022. január végén, Székesfehérvár jövő évi költségvetésének elfogadásakor dönthet majd. A jövő évi emelt összegű támogatást az eddigieknek megfelelően a város honlapján és a Városháza ügyfélszolgálatán elérhető űrlap kitöltésével lehet igényelni, 2022. február 1. után.

Kérem, hogy a kérelmet jövőre ne január 1. után, hanem csak (!) 2022. február 1. után nyújtsák be az arra jogosultak, mert akkortól részesülhetnek majd az emelt összegű, 7500 forintos támogatásban.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek