2 évnél régebbi cikk

Fehérvári programok a hétvégére: családi vetítés a Barátság moziban, A diótörő, Fezen X-Mas Party és Mátrix: Feltámadások
·Programokhétvége·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Mafab/Warner Bros.
Fehérvári programok a hétvégére: családi vetítés a Barátság moziban, A diótörő, Fezen X-Mas Party és Mátrix: Feltámadások
·Programokhétvége·Utolsó frissítés: undefined

Karácsony hétvégéjén is számos programmal készültünk nektek: többek között

Mozi: Családi vetítések
Mikor?: December 24., péntek
Hol?: Barátság mozi

A város művészmozijában hagyománnyá váltak az év végi kedvezményes filmvetítések. Az idei programra még bőven lehet belépőt váltani, a családi akció ezúttal a Szépkorúak kedvezménykártyájával rendelkező nagyszülőknek és unokáiknak szól, egy gyermek esetén 1000, kettő vagy több gyermek esetén 900 forintba kerül fejenként a belépő. Jegyek már válthatók a mozi honlapján és pénztárában, amely a vetítések előtt egy órával nyit.

December 24-én, pénteken 14 órától láthatják a nézők az El a kezekkel a Papától! című magyar vígjátékot, ami a fantáziavilágában élő, nagyszájú kislány, Dorka és családja történetét meséli el.

Kedvezmény nélküli vetítés keretében december 24-én, pénteken 16 órától a Karácsonyi mese című családi vígjáték látható még, és a két ünnep közötti napokon, december 27-én, 28-án és 29-én is kínál vetítéseket a Barátság mozi.

Színház: A diótörő
Mikor?: December 24-26., péntek-vasárnap
Hol?: Az Operaház Facebook-oldalán

Nincs karácsony mesebalett és nincs karácsony Csajkovszkij A diótörő című alkotása nélkül sem. Amellett, hogy az előadás elmaradhatatlan része az Operaház karácsonyi repertoárjának, ebben az évben is mindenki számára elérhetővé teszi azt, ráadásul ingyenesen.

Nincs más dolgotok, mint december 24-én délután az Operaház Facebook-oldalát felkeresni, ahol közzéteszik A diótörő 2016-ban készült felvételét. Ha pedig nem lenne elég csak egyszer megnézni az előadást, jó hír, hogy egészen december 26-a éjfélig lesz lehetőségetek újra és újra visszanézni ugyanitt.

Buli: AB/CD+Fueled@Fezen X-Mas Party
Mikor?: December 26., vasárnap 19:00
Hol?: Petőfi Kultúrtanszék

Ha egy igazán őrült parádéra vágynátok a karácsonyi hétvégén, netalántán az ünnepi bejglit szeretnétek ledolgozni, akkor jobb programot keresve sem találhattok a Fezen X-Mas Partynál, amely egy igazán őrült ünnepi csapatásnak ígérkezik.

Addig is hangolódásképpen:

Mozi: King's Man: A kezdetek
Mikor?: December 23-tól
Hol?: Cinema City Alba

Mikor a történelem legszörnyűbb zsarnokai és bűnöző lángelméi összegyűlnek, hogy háborút kirobbantva emberek milliót tüntessék el a Föld színéről, egyetlen férfi képes rá, hogy versenyt futva az idővel megállítsa őket... milyen sablonos leírás, mi?

Pedig az előzetesek látva ennél jóval többet tud a King's Man: A kezdetek, nem is beszélve a Ralph Fiennes vezette impozáns szereplőgárdáról. Szóval, ha egy igazán ütős és könnyed mozira vágynátok, a hírszerző ügynökség újabb kalandjánál jobb programot találni sem lehetne. Azért készüljetek jó sok harapnivalóval!

 

Mozi: Mátrix: Feltámadások
Mikor?: December 23-tól
Hol?: Cinema City Alba

Neo nem halt meg, a Mátrix működik, de megújult, erősebb és biztonságosabb, mint valaha. Az élet megy tovább... na, bumm! Hát persze...

Lana Wachowski sokak örömére elkészítette a sci-fi/cyberpunk műfajt megújító, legendás franchise újabb darabját, amelyre véleményem szerint semmi szükség nem volt - de hát a rajongókért mindent.

Az új filmben visszatér a két ikonikus szereplő, Keanu Reeves és Carrie-Ann Moss is, hogy újra eljátsszák a legendává vált karaktereket: Neót és Trinityt. Illetve kapunk egy Morpheust is, akit egy teljesen más színász kelt életre, szóval rejtély ezúttal is lesz bőven.

Jótékonyság: Adománygyűjtés a fehérvári állatmenhelyekért
Mikor?: December 27., hétfő
Hol?: Nyolcas Műhely

A Nyolcas Műhely csapata a karácsony előtti időszakban a rászoruló családoknak segített tartósélelmiszer-gyűjtéssel, de idén szeretnének másoknak is. Karácsony után egy gyűjtést szerveznek a Fehérvári Herosz Állatotthonnak és az Aska Alapítványnak. Az adományokat december 27-én 18 órától várják a Nyolcas Műhelybe, aznap ingyenesen látogatható, helyi zenekarokat felvonultató ARHC évzáró banzájon fogadják a felajánlásokat. Hogy mivel segíthettek? Tápokkal, konzervekkel, bolhairtó nyakörvekkel és tisztítószerekkel. Szóval hajrá, hajrá!

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek