2 évnél régebbi cikk

Cser-Palkovics András: idén sem lesz városi tűzijáték, mindenki fokozott odafigyeléssel éljen a jogszabály adta lehetőségekkel
·Hírektűzijáték·Utolsó frissítés: undefined
Cser-Palkovics András: idén sem lesz városi tűzijáték, mindenki fokozott odafigyeléssel éljen a jogszabály adta lehetőségekkel
·Hírektűzijáték·Utolsó frissítés: undefined

Az állatok védelme érdekében arra kér mindenkit Székesfehérvár polgármestere, hogy a lehető legrövidebb ideig, mértékletesen használják a megvásárolható pirotechnikai eszközöket.

"Közeledik Szilveszter, tehát az év egyik legünnepeltebb estéje. A jogszabály lehetővé teszi, hogy aki szeretné, tűzijátékkal köszöntse az újévet, azonban nyomatékosan megkérek mindenkit: a szabályok és törvények maradéktalan betartásával, egymásra való fokozott odafigyeléssel éljen ezzel a lehetőséggel" - kéri Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere Facebook-posztjában.

Kiemeli, az önkormányzat - a polgárok két évvel ezelőtti szavazásának megfelelően - idén sem rendez városi tűzijátékot. Ugyanakkor a jogszabály december 31. este 6, és a január 1. reggel 6 óra között engedi a tűzijátékok használatát, ettől eltérni már szabálysértés.

"A házikedvencek, különösen a kutyusok számára nagyon megterhelő az erős zajhatás, kérem, hogy a lehető legrövidebb ideig, mértékletesen használják a megvásárolható pirotechnikai eszközöket. A petárdák vásárlását és használatát 150 ezer forintig terjedő bírsággal bünteti a törvény! A közösségi, környezeti terhelés mellett nem szabad elfelejteni, hogy sajnos minden évben soktucat balesetért, tűzesetért felelős a tűzijátékok nem megfelelő használata, tehát maximális odafigyelésre és elővigyázatosságra kérem mindannyiukat!" - írja a polgármester.

Borítókép: Bácskai Gergely
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek