2 évnél régebbi cikk

Székesfehérvár egy jó listán: városok, ahol állat-, ember- és környezetbarát módon ünnepelnek augusztus 20-án
·Zöldtűzijáték·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotójaSzékesfehérvár egy jó listán: városok, ahol állat-, ember- és környezetbarát módon ünnepelnek augusztus 20-án
·Zöldtűzijáték·Utolsó frissítés: undefined

Székesfehérvár felkerült azoknak a városoknak a listájára, ahol augusztus 20-át tűzijáték helyett fényfestéssel ünneplik. Már 2019 utolsó napjaiban a fehérvári szavazók többsége úgy nyilatkozott: nem szeretne tűzijátékot a városban.

Még 2019 december végén indított Facebook-szavazást Cser-Palkovics András polgármester, amelyben arról kérdezte a fehérváriakat, szeretnének-e a jövőben tűzijátékot a városban? Akkor, a január 6-án, 15:59 perckor zárult szavazást elsöprő többséggel azok nyerték, akik nemmel szavaztak: közel 28 ezren voksoltak, közülük több mint 23 ezren azt választották, hogy legközelebb már másképp köszöntse az új évet Székesfehérvár. 

Az erősen környezetszennyező és a legkevésbé sem ember- és állatbarát durrogtatás azonban Magyarországon nemcsak szilveszter éjszakáján szokás, rendszerint az augusztus 20-i ünnepségeken is elpörkölünk néhány milliót a légkörbe.

Székesfehérvár - és szerencsére egyre több magyarországi város is - azonban képes volt túllépni a megszokásokon, és elindulni egy másik úton. A csodahelyek.hu oldal gyűjtötte össze azokat a településeket, amelyek a 2021-es Szent István napi ünnepségeken tűzijáték helyett már biztosan a fényfestést választották.

  • Székesfehérváron 21.00 órától épületfényfestés színezi majd a Belvárost: lesz interaktív kirakós játék 3D-s fénykockákkal az Országzászló téren és 3D épületvetítés a Szent István Király Múzeum Fő utcai épületén. 
  • Ajkán az esti programban ünnepi fényjáték szerepel.
  • Veszprémben, a Szentháromság téren 21 órától Szabó Balázs és bandája varázsol ünnepi fényfestést.
  • Debrecenben a Nagyerdei körúton, Északi rendezvénytéren 20:30-tól 21:45-ig tartanak majd a Fényjátékok.
  • Kecskeméten a 22 órától lesz lézershow.
  • Sárospatakon, a Rákóczi Múzeum udvarán 22 órától a Fényszínház ünnepi műsora lesz.
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek