1 évnél régebbi cikk

A hét közepén visszatér a tél, jön a lehűlés
·Időjáráslehűlés·Utolsó frissítés: undefined
A hét közepén visszatér a tél, jön a lehűlés
·Időjáráslehűlés·Utolsó frissítés: undefined

A következő napokban még többfelé lesznek 10 fok körüli értékek, de már elkezd téliesebbre fordulni az időjárás. Lehűlésre kell számítani, a hét második felében néhol komolyabb mínuszok is lehetnek.

A héten napsütésre, esőre, néhol hózáporra is készülni kell az Országos Meteorológiai Szolgálat MTI-nek küldött országos, középtávú előrejelzése szerint.

Hétfőn a nap első felében erősen felhős idő várható. Észak felől átmenetileg csökken a felhőzet, így az északi megyékben pár órára kisüt a nap. Késő este az Észak-Dunántúlon újra növekszik a felhőzet és helyenként kisebb eső, zápor is előfordulhat. Időnként megélénkül, északon megerősödik a szél. A leghidegebb órákban mínusz 1 és plusz 8 fok között, délután plusz 8 és 14 fok között alakul a hőmérséklet.

Keddre virradó éjjel és hajnalban ködfoltok alakulhatnak ki. Napközben felhősebb lesz az ég. Az ország északi, északkeleti felén helyenként eső is lehet. Többfelé megerősödik, helyenként viharossá fokozódik a szél. A minimumhőmérséklet mínusz 2 és plusz 6, a maximumhőmérséklet plusz 6 és 14 fok között várható. Északkeleten mérhetik az alacsonyabb, a délnyugati tájakon pedig a magasabb értékeket.

Szerdán több helyen várható eső, záporeső. Az esti órákban és éjjel északnyugaton, illetve a hegyekben havas eső, hó is előfordulhat. Sokfelé élénk, helyenként erős, estétől az Észak-Dunántúlon időnként viharos lesz a szél. A hajnali órákban plusz 2 és 9 fok várható. Délután általában 6 és 12 fok között alakul a hőmérséklet, de a déli, délkeleti megyékben 13-16 fokot is mérhetnek.

Csütörtökön már hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. Helyenként még előfordulhat zápor, hózápor. Többfelé megerősödik a szél. A minimumok mínusz 7 és plusz 3, a maximumok plusz 3 és 8 fok között alakulnak.

Pénteken hajnalban is lehetnek ködfoltok. Számottevő csapadék nem valószínű. Többfelé élénk, a Kisalföld térségében néhol erős széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb hőmérséklet általában mínusz 7 és plusz 1 fok között alakul, de a fagyzugokban hidegebb is lehet. A legmagasabb hőmérséklet többnyire 0 és plusz 6 fok között várható.

Szombaton szórványosan előfordulhat csapadék, a jelenlegi kilátások szerint inkább hó. Hajnalban mínusz 8 és plusz 1, a délutáni órákban 0 és plusz 7 fok közötti értékeket mérhetnek.

Vasárnap hajnalban ismét várhatók ködfoltok. Felhősebb lesz az ég, de számottevő mennyiségű csapadéknak kicsi az esélye. A minimumok mínusz 8 és plusz 1, a maximumok plusz 1 és 7 fok között alakulnak.

Borítókép: fmc.hu
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek