2 évnél régebbi cikk

A FEMÁ-sok kapták a deákos és vörösmartys diákok adományait
·Hírekadomány·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Simon Erika
A FEMÁ-sok kapták a deákos és vörösmartys diákok adományait
·Hírekadomány·Utolsó frissítés: undefined

Ötszáz kilónyi kutyatáp és -konzerv, valamint sokféle játék és étrend-kiegészítő gyűlt össze.

Ezúttal a deákos és a vörösmartys diákok által összegyűjtött adományok találtak gazdára. A FEMA Állatmentő és Állatvédelmi Egyesület képviselői és Boyka kutya pénteken délután jöttek el a kutyatápokért és -konzervekért, valamint étrendkiegészítőkért, emellett pedig többféle kutya- és macskajáték is került a szervezet autójába  - adta hírül az Önkormányzati Kommunikációs Központ.

Az adományátadás

Simon Erika


Októberben újraindította Staféta elnevezésű programját a Székesfehérvári Diáktanács. Az akció keretében hetente más és más fehérvári iskola gyűjt az ASKA, a HEROSZ, illetve a FEMA által működtetett menhelyeknek.

Pénteken az SZSZC Vörösmarty Mihály Technikum és Szakképző Iskola, illetve az SZSZC Deák Ferenc Technikum és Szakképző Iskola diákjai csatlakoztak adományaikkal a stafétához. „Majdnem kétszáz kiló száraztápot, közel 100 konzervet, számos étrendkiegészítőt, tálakat és kutyajátékot gyűjtöttünk össze a mentett állatoknak.” – mondta el a deákos diákok képviseletében Takács Petra diákönkormányzati vezető, a Deák Technikumban szervezett programon.

A vörösmartys diákok is kitettek magukért, nagyjából 150 kiló száraztápot és 30 kilónyi konzerveledelt gyűjtöttek össze.

A pénteki átadáson Lajos Bence, a FEMA Állatmentő Egyesület műveletirányítója köszönte meg a diákok által összegyűjtött adományokat. Mint elmondta, egy évben 15 tonna állateledel fogy el menhelyükön, ami átlagosan 150 kutya és 60 macska ellátását biztosítja. „Bő egy hónapot fog ez a mostani adomány jelenteni az állatok biztonságos ellátásában. Nagy segítség ez számunkra, örülünk a lehetőségnek. Nekem pedig különösen jó érzés ide visszatérni, mert pár éve itt, a Deákban végeztem. Már amikor idejártam, akkor is önkénteskedtem, azóta pedig a kedvesemmel közösen teljes erőbedobással dolgozunk az Egyesületben, a vállalkozásom mellett nagyon sok időt és munkát szentelek az állatmentő munkának. Például a kenneleket is saját kezemmel építettem.” – emelte ki Lajos Bence, akit Boyka is elkísért a Deák Technikumba, az adományátadásra. Ő az Egyesület egyik első mentése volt, egykori harci gyakorlókutya múltja miatt veszítette el egyik lábát, de a FEMÁ-soknak köszönhetően teljes életet élhet.

A nemrég megalakult Vidisták az Állatokért szervezettel is jó együttműködés alakult ki, sokat segítenek önkéntesként a FEMA Állatmentők telephelyén, illetve a náluk szervezett gyűjtésen is közel 150 kilónyi száraztáp és konzerveledel gyűlt össze.  

A Székesfehérvári Diáktanács képviselői megerősítették: a fehérvári iskolák továbbra is egymásnak adják a stafétát, most éppen az I. István Technikumban folytatódott a gyűjtés az állatmenhelyekért.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek