2 évnél régebbi cikk

Autós üldözés és menekülés Fejérben: 12 illegális bevándorlót fogtak el
·Hírekrendőrség·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
police.hu
Autós üldözés és menekülés Fejérben: 12 illegális bevándorlót fogtak el
·Hírekrendőrség·Utolsó frissítés: undefined

Az autó vezetőjét és utasait végül Móron sikerült elfognia a rendőröknek.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Székesfehérvári Osztály által kiadott jelzés alapján a rendőrök 2022. január 8-án 9 óra körül kívántak ellenőrzés alá vonni egy olasz honosságú személygépjárművet - írja a police.hu.

Az autó moldáv állampolgárságú sofőrje azonban nem állt meg a rendőri jelzés ellenére, ezzel megpróbálta kivonni magát a rendőri intézkedés alól, majd nem sokkal később Móron, a Bartók Béla utcában - a gépjárművet hátrahagyva – az utasaival együtt gyalogosan menekült tovább.

Az egyenruhások azonnal a menekülő férfiak után eredtek, és néhány perccel később a helyszín közelében elfogták a 19 éves moldáv sofőrt, és a járműben utasként helyet foglaló tizenkét férfit, akik magukat indiai és afgán állampolgárnak vallották, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni.

Az egyenruhások a külföldieket az embercsempésszel együtt előállítják, az illegális migránsokat - meghallgatásukat követően - a hatályos magyar jogszabályok alapján visszakísérik a biztonsági határzárhoz, a jármű vezetője ellen pedig büntetőeljárás indul.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek