2 évnél régebbi cikk

Milyen lambéria szegőlécet érdemes választani?
·Stílusépítkezés·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Káplár fatelep
Milyen lambéria szegőlécet érdemes választani?
·Stílusépítkezés·Utolsó frissítés: undefined

A lambéria kiváló esztétikai és praktikai funkciót tölt be minden stílusú otthonban. Azért, hogy a végeredmény tartós és szép maradjon hosszú ideig, érdemes gondoskodni a lehető legjobb alapanyagok beszerzéséről. Ilyen például a fontos lambéria szegőléc is.

Miért érdemes lambériázni?

A lambériázás a tévhittel ellentétben nem egy bonyolult művelet. Sőt, ha jó alapanyagokkal és szakszerűen dolgozunk, akár életre szóló befektetésnek is bizonyulhat.

A fából készült lambérialécek naturális hangulatot keltenek a házban, lakásban. Kiválóan feldobják az üres falfelületeket, és emellett építészeti szempontból is nagyon hasznosak. Elfedik a falon keletkezett sérüléseket vagy makacs szennyeződéseket, amellyel elkerülhető a glettelés vagy a fal újrafestése is.

A lambéria előnye továbbá, hogy könnyedén tisztítható, és viszonylag ritkán szükséges csak letakarítani.

Ami miatt pedig igazán szerencsés választás lambériát felszerelni otthonunkba, az a szigetelőképessége. Annak érdekében, hogy a falon lévő lambéria jól mutasson, és jól betöltse szigetelő funkcióit is, mindenképpen jó minőségű alapanyagokat kell beszerezni.

A jó minőségű lambéria szegőléc előnyei

Ha a faanyagot nem megfelelően ellenőrzött helyről szerezzük be, előfordulhat, hogy az kártevők által fertőzötten érkezhet. Sajnos ebben az esetben el sem érdemes kezdeni a munkálatokat, hiszen a fal is roncsolódhat.

Érdemes megbízható forrásból, szárítással kezelt, jó minőségű lambéria szegőléceket vásárolni. A legtöbb ilyen léc kültérre és beltérre is telepíthető, és sok méretben elérhető.

A lécek alakját tekintve léteznek gömbölyített, valamint trapéz profilúak is. Ezek nagy előnye, hogy kis súlyúak, és felszerelésük is kimondottan egyszerű. 

A Káplár fatelep kiváló lambéria szegőlécei tartósak, megbízhatóak, segítségükkel pedig gyönyörű és hosszú távú végeredmény érhető el!

Kiegészítő kellékek lambériázáshoz

A faanyag mellett érdemes egyéb kellékeket is beszerezni, hogy a telepítés sikeres és gyors legyen. A lambériakapcsok és a forgácslapcsavarok feladata a megfelelő rögzítés, így ezekből mindenképpen érdemes nagy mennyiséget betárazni, akár többféle méretben is.

A szegőléceket jellemzően méretre kell vágni, hogy igazodjanak a fal hosszúságához és szélességéhez. Ezért érdemes mindenekelőtt mérőszalag segítségével lemérni a falfelület paramétereit. 

A méretre vágáshoz pedig ajánlott a magas fokú körültekintés és a balesetvédelmi ruházat viselése is. Emellett természetesen egy jó fűrészre is szükség lesz, ha magunk végeznénk a vágást.

A Káplár fatelep széles kínálattal vár bárkit, aki otthonában éppen felújítási, építkezési munkálatokat végez, vagy még csak a tervezési fázisban van! Szakértelem, minőség és megbízhatóság jellemzi a termékeket egytől egyig!

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek