1 évnél régebbi cikk

Földszállítás idejére kérik a lakosság türelmét január 17-től az Alba Aréna építése miatt
·Közlekedésforgalomkorlátozás·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Simon Erika
Földszállítás idejére kérik a lakosság türelmét január 17-től az Alba Aréna építése miatt
·Közlekedésforgalomkorlátozás·Utolsó frissítés: undefined

Ütemezetten halad az Alba Aréna kivitelezése.

Az Alba Aréna kivitelezéséhez kapcsolódóan hétfőtől megkezdődik a kitermelt töltésföld elszállítása. Körülbelül egy hónapot vesz igénybe a 62 ezer m3-nyi mennyiség elhelyezése, ezért ebben az időszakban megnövekedett forgalomra kell számítani a Budai út – Nagyszombati út kereszteződésében és környékén. Az oda- és visszaúton közlekedő teherautók mozgása főként munkanapokon és munkaidőben történik, minden közlekedő és érintett lakos türelmét kérik.

A földmunkákkal novemberben megkezdődött az Alba Aréna kivitelezése. Ahogy arról hírt adtunk, a kitermelt termőföldet az Alsóvárosi réten helyezték el, ennek az elszállítása decemberben be is fejeződött - számolt be közleményében az Önkormányzati Kommunikációs Központ.

Január 17-én, hétfőn újabb szakasz kezdődik: elindul az alapozás során kitermelt jelentős mennyiségű – összességében 62 ezer m3 – töltésföld elszállítása a munkaterületről.

A szállítás munkanapokon munkaidőben, esetenként pedig szombati napokon fog történni. A tehergépjárművek a Budai úton és a Nagyszombati úti jelzőlámpás csomóponton keresztül haladnak, hogy az Aranybulla emlékmű és a Budai út közötti földterületen kiépített ideiglenes úton az emlékmű mögötti bányaterületre kerüljön a töltésföld, annak rekultivációját is meggyorsítva majd ezzel.

Az új út csatlakozása a Nagyszombati úton, a Budai úti csomóponthoz a lehető legközelebb került kialakításra, hogy minél kisebb legyen a lakosság érintettsége. Az üresen visszatérő gépjárművek esetében az önkormányzat egy a lakosságot kevésbé zavaró útvonallal tervezett, de a Magyar Közút előírásai mellett erre nincs lehetőség, így a Budai úton, a Topolyai utcai jelzőlámpás csomópontnál és a Palánkai úton közlekedve tudnak visszafordulni a teherautók a munkaterület irányába.

Minden közlekedő és érintett lakos türelmét kérik és köszönik!

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek