2 évnél régebbi cikk

Hasítanak a streaming szolgáltatások - itthon is indul az HBO Max és a Disney+
·TechKocka·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
pixabay.com
Hasítanak a streaming szolgáltatások - itthon is indul az HBO Max és a Disney+
·TechKocka·Utolsó frissítés: undefined

Az internet széleskörű elterjedése és a segítségével történő adattovábbítás alapjában forgatta fel a hagyományos tévézési szokásokat a streaming. Sőt, maguk a tartalomszolgáltatók is egyre inkább a neten terjesztett tartalmakban látják a jövőt.

Azt nem lehet még kijelenteni, hogy a hagyományos kábeltévés előfizetések kora lejárt, azonban az egyértelmű tény, hogy valami nagyon megváltozott. Nemcsak mi, felhasználók nyúlunk gyakrabban a távirányító dedikált Netflix, HBO és hasonló gombjaihoz, de maguk a szolgáltatók is sokkal bátrabban használják a streaming lehetőséget. Sőt, már-már az is kijelenthető, hogy jellemzően ezen a platformon történnek a filmpremierek tévés bemutatói is. 

A jövő egyértelműen abban van, hogy a streaming előfizetési díj fejében, adott filmet akkor és annyiszor nézem meg, amennyiszer csak akarom. Természetesen idegesítő reklámok nélkül. És ehhez még hozzáadódik az is, hogy a kütyük világában a filmeket akár nézhetem a buszon, vonaton ülve a telefonomon, tabletemen, notebookomon is, akár előre letöltve, mobilinternet és wifi nélkül is.

Hogy ez mennyire népszerű, azt jól mutatja, hogy a nagyokon túl, a hazai “kicsik” is látnak ebben fantáziát és már az RTL Klub és TV2 is aktívan használja a streaming lehetőségét.

Az internetes tartalomfogyasztás széleskörű elterjedése hazánkban is egyre dominánsabb. A Netflix és az HBO Go már több éve jelen van Magyarországon is, ráadásul a lokalizált felület és az egyre gyarapodó szinkronizált filmek mellett egyre több a hazai gyártású tartalom is, mely komoly vonzerő.

Jelen pillanatban itthon talán a legtöbb előfizetőt a Netflix tudhatja magáénak, mely a rengeteg exkluzív tartalom miatt nem is meglepő. Azonban az idei tavasz bővelkedik az újdonságokban.

Érkezik az HBO Max és a Disney+

Jó ideje várható volt, hogy az itthon még HBO Go néven futó platform megújul. Ezt sokan várták már világszerte, lévén az HBO Go felülete és kezelhetősége közel sem oly kezes, mint a konkurens Netflixé, melyet sokat kritizáltak még annak ellenére is, hogy az exkluzív tartalmakból itt sincs hiány.

Márciusban azonban a globális megújulás közép-európai szakaszában hazánkban is lecseréli az HBO a Go platformot a megújult HBO Maxra, melyet minden eddigi HBO Go előfizető megkap. A megújulás keretében nem csak a név változik. Új lesz a menü felülete, lesznek végre felhasználói profilok és természetesen bővülnek a tartalmak is.

A premierekért rajongóknak pedig azzal járnak a kedvükben, hogy a saját gyártású filmbemutatók a mozit követő 45 nap elteltével már elérhetők lesznek az HBO Max felületén is.

És ha ez még nem volna elég, akkor a nyár folyamán a harmadik legerősebb streaming szolgáltató, a Disney+ is megérkezik kis hazánkba. A Disney+ olyan filmkészítők produkcióit hozza majd, mint a Disney, Pixar, Marvel, National Geographic, ABC, FOX, FX.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek