2 évnél régebbi cikk

Már látogatható a Bory-vár - hétköznap és hétvégén is várják a vendégeket
·ProgramokBory-vár·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Bácskai Gergely
Már látogatható a Bory-vár - hétköznap és hétvégén is várják a vendégeket
·ProgramokBory-vár·Utolsó frissítés: undefined

A megszokottnál korábban, már január végétől látogatható idén a Bory-vár. Az Öreghegy ékkövének számító épületcsoportot hétvégén 9 és 16 óra között, hétköznap pedig 9 és 15 óra között látogathatja a közönség.

A Bory Jenő által tervezett és kivitelezett, gyakran a megépítésének célja miatt székesfehérvári Taj Mahalként is emlegetett Bory-vár 2022. január 28-tól újra megnyitotta kapuit a látogatók előtt - írja a szekesfehervar.hu.

A Máriavölgy utca 54. szám alatt található várat Bory Jenő 1923-tól 1959-ig építette, bővítette, emléket állítva ezzel a hitvesi szeretetnek és művészi álmainak. Az épületcsoport máig fontos kapocs a családtagok között, hiszen jelenleg is Bory Jenő leszármazottai működtetik az általuk létrehozott alapítványon keresztül.

Székesfehérvár egyik legtöbbet fotózott épülete, az Instagramon jelenleg több mint 8000 fotó van ellátva a boryvár hashtaggel, de a YouTube-on is számtalan videót találni róla. A gyerekekkel érkező családoknak és pedagógusoknak jó szórakozást nyújthatnak azok a játékos feladatlapok, amelyekkel séta közben szórakoztató módon ismerkedhetnek meg a Bory-vár titkaival.

Jelenleg hétfőtől péntekig 9 és 15 óra között, valamint hétvégén 9 és 16 óra között látogatható, a felnőtt teljes árú jegy 2000 forintba kerül. A kedvezményes jegyekkel kapcsolatos információkért érdemes ellátogatni a Bory-vár honlapjára.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek