2 évnél régebbi cikk

Fehérvári programok a hétvégére: VII. Kolbásztöltő Fesztivál, farsangi jelmezes felvonulás, Paraba Farsang és utolsó buli az Ikonban
·Programokhétvége·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Simon Erika
Fehérvári programok a hétvégére: VII. Kolbásztöltő Fesztivál, farsangi jelmezes felvonulás, Paraba Farsang és utolsó buli az Ikonban
·Programokhétvége·Utolsó frissítés: undefined

Február utolsó hétvégéjén is számos fehérvári program közül csemegézhettek: többek között kilátogathattok a VII. Kolbásztöltő Fesztiválra, megmutathatjátok magatokat a farsangi jelmezes felvonuláson, vagy bulizhattok egy nagyot Paraba Farsangon.

Család: Farsangfarki mulatság
Mikor?: Február 24-27., csütörtök-vasárnap
Hol?: Jancsárkert

Az idei Családi életmód hétvége február 24. és 27. között, számtalan programmal várja az érdeklődőket. A rendezvény célja idén is az egészség- és környezettudatos életmód, valamint az újrahasznosítás népszerűsítése. Nyitóprogramként csütörtökön és pénteken délelőtt a főszerepe a gyerekeké lesz: Állomásról állomásra címmel egészségtudatos és környezetbarát életmódra nevelő foglalkozással szórakoztatják az óvodásokat és az iskolásokat.

Február 26-án reggel 7 órától aztán megnyílik a termelői és biopiac, ahol a Vásárolj tudatosan és egészségesen! akció keretein belül az első tíz, családjával érkező gyermek 500 forintnyi zsetont kap, amelyeket a kijelölt standoknál beválthatnak. A nap folyamán 9 és 12 óra között a Székesfehérvár Járás Egészségfejlesztési Iroda életmód- és dietetikai tanácsadással, valamint szűrővizsgálatokkal várja az kilátogatókat.

Kézműves: Asszonyműhely és üvegékszer-készítő műhely
Mikor?: Február 26., szombat 10:00
Hol?: Kézművesek Háza

Február 26-án, szombaton 10 és 16 óra között rendezik meg a két műhelyfoglalkozást. Az Asszonyműhelyben ezúttal madármintás faliképek készülnek Bodáné Fenyves Zsuzsanna vezetésével, a szakmai segítségnyújtás és az anyag összköltsége 3.000 forint. A műhelytagok legközelebb március 26-án, majd április 30-án találkoznak.

Ugyancsak nyitva lesz Dobrovitz Klára üvegékszer-készítő műhelye, ahol minden jelentkező egységcsomagot kap, hogy saját fantáziája és ízlése szerit dolgozhasson, a program költsége 5.000 forint. Kérik az előzetes bejelentkezést a kezmuvesek@gmail.com e-mail címen, vagy a +36 70 260 3714-es telefonszámon.

Buli: Paraba Farsang
Mikor?: Február 26., szombat 21:00
Hol?: Fezen Klub

Két évtizednyi múltra visszatekintő őrület a városban, ahol még a szervezőknek is jut meglepetés minden percben. A Paraba Farsangot még négy évvel ezelőtt zenésítette meg Paraba Maszkara címmel NandeyBor & Ubigee és egészen biztosak lehetünk abban, hogy ezt is lenyomja majd a dj most szombaton, az idei jelmezbál alkalmával. Maskarában és időben érkezni erősen javasolt, 23:00 után bármikor elkezdődhet a jelmezes megmérettetés.

Buli: UtolShow - Ikon Retro Party
Mikor?: Február 26., szombat 22:00
Hol?: Ikon Club

Szombaton utolsó bulijára készül a méltán híres Ikon Club, amely tulajdonosa januárban jelentette be, hogy mivel öt évre bérelte ki az épületet, és a Kodolányi iskola úgy döntött ennek lejártakor hogy nem hosszabbít vele szerződést, végleg bezár. Ennek fényében a hétvégén rendesen tegyétek oda magatokat, és olyan bulival búcsúztassátok el a clubot, amelyet sokáig nem fogtok elfelejteni.

Gasztro: VII. Kolbásztöltő Fesztivál
Mikor?: Február 27., vasárnap 7:00
Hol?: Jancsárkert

Vasárnap 7 órától a közel 30 éves Fehérvári Polgárok Egyesület szervezésében hetedik alkalommal is megrendezésre kerül a Fehérvári kolbásztöltő fesztivál.

Két év kihagyás után tehát újra várnak mindenkit, aki hagyományőrző jelleggel szeretné bemutatni családi receptjét, vagy csak szimplán jól érezni magát: „Ez a fesztivál arról szól, hogy összejövünk, mindenki elhozza a régi recepteket, jól érzik magukat. Aki tud régi recepteket hozni, mutassa be, érezze jól magát, és folytassuk a hagyományőrzést. A hangulat biztosan jó lesz!” – invitálta a VII. Fehérvári Kolbásztöltő Fesztiválra a közönséget Major László, a Fehérvári Polgárok Egyesületének alapító tagja.

A fesztivál zenei aláfestéséről Gabrovics Pál, Tokodi Tünde és Fazekas Egon, valamint Buch Tibor Pro Theatro-díjas színész gondoskodnak.

Két év után újra lesz kolbásztöltés a Jancsárkertben

szekesfehervar.hu

Farsang: Farsangi jelmezes felvonulás
Mikor?: Február 27., vasárnap 10:00
Hol?: Igézőtől a Jancsárkertig

Ha valami különleges élménnyel dobnátok fel az ilyenkor szokásod farsangi őrületet, azaz nemcsak magatokra aggatnátok a különbözőbbnél-különbözőbb maskarákat, hanem akár babakocsival megspékelve is megmutatnátok a kreálmányokat a nagyérdeműnek, akkor az Igéző farsangi felvonulásán a helyetek. A szervezők február 27-én 10 órára az Igézőbe várják a családokat, aztán pedig mehet is a játékos felvonulás.

Világnap: Idegenvezetők világnapja
Mikor?: Február 27., vasárnap 10:00
Hol?: Tourinform Iroda előtt

A székesfehérvári turisztikai szakemberek minden esztendőben kitalálnak valami újdonságot az Idegenvezetők Világnapjára. Idén is így van ez: február 27-én, vasárnap délelőtt és délután is lesz egy-egy izgalmas városismereti program.

10 órakor indul a Szórakozás és szabadidő a 19. századi Fehérváron című séta, melyen megtudhatjuk, hogyan, hol és mivel töltötték szabadidejüket a régi városlakók. A résztvevők az italkimérések, a táncos helyek, a rosszlányok és az ország első fedett sportcentruma nyomába erednek, fény derül a bálok, fürdőzések helyszínére is, illetve megtudhatják, hogy lehetett-e vadászni a város területén?

14 órától zajlik az Érdekes Fehérvár című séta. A résztvevők a Belváros titkaival ismerkednek, hallanak legendás királyokról, ízelítőt kapnak a török korból, a romantikából, de felfedeznek cégéreket, épületdíszeket, érdekes szobrokat is.

A sétákon való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Jelentkezni a Tourinform Iroda weboldalán lehet.

Mozi: Katonadolog
Mikor?: Február 24-től
Hol?: Cinema City Alba

Briggs hadnagy (Channing Tatum) és Lulu (egy belga malinois kutya) egy 1984-es Ford Broncóval szelik a Csendes-óceán partját, abban a reményben, hogy időben odaérnek egy katonatársuk temetésére.

Az út azonban nem éppen zökkenőmentes, miközben teljesen megőrjítik egymást, sikerül pár törvényt is megszegniük, majd megannyi bonyodalom útján keresik a választ a kérdésre, vajon van esélyük a közös boldogságra?

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek