2 évnél régebbi cikk

Fehérvári programok a hétvégére: Fehérvári Gasztro- és Zeneünnep, V. Gánt Trail, Nőnap az egészség és a szépség jegyében, Batman
·Kulthétvége·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Mafab/Warner Bros.
Fehérvári programok a hétvégére: Fehérvári Gasztro- és Zeneünnep, V. Gánt Trail, Nőnap az egészség és a szépség jegyében, Batman
·Kulthétvége·Utolsó frissítés: undefined

Március első hétvégéjén is számos fehérvári program közül válogathattok: többek között beugorhattok a Fehérvári Gasztro- és Zeneünnepre, sportolhattok a V. Gánt Trailen, részt vehettek a VOKE nőnapi eseményén, vagy megleshetitek a Batmant a moziban.

Túra: Tavaszi ébredés
Mikor?: Március 5., szombat 10:00
Hol?: Sukorói sportpálya

A MÁV Előre SC Természetjáró Szakosztálya 60 éve létezik, de az egyesület beszámolója szerint már régóta nem aktív. Ezt szeretnék most megváltoztatni, és hagyományteremtő jelleggel egy tavaszi gyalogtúrát szervezni. A Tavaszi Ébredés névre keresztelt túra március 5-én, szombaton 10 órától indul a Sukorói sportpályától, majd a körülbelül 11 kilométeres hossz és 276 méteres szintemelkedés megtétele után ugyanoda érkezik vissza.

A túra ingyenes, a szervezők csak azt kérik, hogy kényelmes sportcipőt, időjárásnak megfelelő öltözéket – esődzseki javasolt –, némi élelmet és jókedvet hozzanak magukkal a résztvevők. Az útvonal részletes leírását ide kattintva találják.

Jelentkezni március 3-áig lehet a következő elérhetőségeken: 06-30/452-4775, mavelore.termeszetjaro@gmail.com.

Túra

Tarsoly Péter

Túra: Tavaszi ökotúrák
Mikor?: Március 5-től
Hol?: Székesfehérvár és környéke

Hétalkalmas túrasorozatot indít Székesfehérvár és környéke természeti értékeinek megismertetésére a Duna-Ipoly Nemzeti Park. A márciusi programokon a Velencei-hegység, áprilisban a Dinnyési-fertő lesz a célpont, míg májusban Székesfehérvár varázslatos zöld szigetén, a Sóstó Természetvédelmi Területen zárul a sorozat. A túrákon való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Pákozdi ingókövek

Pál Loránd

Fesztivál: Fehérvári Gasztro- és Zeneünnep
Mikor?: Március 5. szombat 10:00
Hol?: Fehérvári Civil Központ előtti tér

Március 5-én a Fehérvári Civil Központ előtti tér ad otthont a rendezvénysorozat nyitányaként megrendezett három koncertnek, ahol többek között a Horváth János Quintet előadását hallgathatjuk meg. A gyermekeket arcfestés, csillámtetkó és tradicionális fa játszótér várja, de termelői és kézműves vásárral is készülnek a szervezők. Így nem csak élményekkel, hanem valami szép kis ajándékkal is gazdagodva térhetünk haza a rendezvényről.

Sport: V. Gánt Trail
Mikor?: Március 6., vasárnap 8:00
Hol?: Gánti bauxitbánya

Sci-fibe illő tájon futhat az, aki még idejében leadja nevezését az V. Gánt trail futóversenyre. Az Alba Triatlon SE szervezésében megrendezésre kerülő futóverseny ugyanis érinti a népszerű fotó- és kirándulóhelyszínnek számító egykori bauxitbányákat.

A március 6-án megrendezésre kerülő versenyen két kategóriában fogadják a nevezéseket: High5 13km Trail, ami 220 méter szintet tartalmaz, Gánt 25K Trail, ami 460 méter szintet tartalmaz.

A 13 kilométeres távra már 16 éves kortól lehet jelentkezni, ugyanakkor 25 kilométeren csak a 18 év felettiek próbálhatják ki magukat. A futóversenyről ide kattintva részletes információkat talál az Alba Triatlon SE honlapján, ahol online formában nevezni is lehet. A rajthelyek száma limitált, a két versenyszámra összesen 500 fő nevezését tudja elfogadni a szervező.

Nőnap: Nőnap az egészség és a szépség jegyében
Mikor?: Március 6., vasárnap 14:00
Hol?: VOKE Vörösmarty Mihály Művelődési Ház

A VOKE Művelődési Házban  vasárnap 14 órakor Aromagyöngy Egészségporta címmel tart előadást Újvári Gyöngyi az aromaterápiáról, a természetes hormonegyensúlyról és a biokertészetről. 16 órakor önvédelmi fogásokat, valamint japán kardvívást és dobolást mutat be az Alba Dojo. 17 órától a Fejér Megyei Osteoporosis Klub tagjai készülnek gyógytorna bemutatóval egy szakember vezetésével.

Kozmetikus, szépségtermék-tanácsadó és selyemvirág-készítő is lesz a programon, és részt lehet venni egészségi-fittségi állapotfelmérésen is. A gyermekeket kézműves foglalkozással várják, a belépés díjtalan.

Közeledik a nőnap!

pixabay.com

Mozi: Batman
Mikor?: Március 3-tól
Hol?: Cinema City Alba

Batman (Robert Pattinson) már két éve rója Gotham City utcáit, és üldözi a város gonosztevőit, így hát egyre mélyebbre merül a sikátorok sötétségébe. Már alig néhány emberben bízhat: mindenfelől korrupt hivatalnokok és romlott nagymenők veszik körül. Csupán Alfred Pennyworth-szel (Andy Serkis) és Jame Gordon hadnaggyal (Jeffrey Wright) oszthatja meg a titkait.

Egy gyilkos épp Gotham elitjét veszi célba, és a szadista machinációi után hátrahagyott titokzatos nyomok a világ legnagyobb detektívjét a város alvilágába vezetik...

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek