2 évnél régebbi cikk

Így változott a látogatási idő a Fejér megyei kórházban
Fehérvár Médiacentrum fotója
PB
Így változott a látogatási idő a Fejér megyei kórházban

Március 8-tól ismét változott a fekvő betegek látogatásának rendje a Szent György Kórházban.

Ahogyan korábban már beszámolt róla az fmc.hu a Nemzeti Népegészségügyi Központ március harmadikával visszavonta a fekvőbeteg-szakellátást nyújtó egészségügyi intézményekre még 2021. november elsején kiadott látogatási tilalmat.

A kórház közleménye szerint jelenleg az alábbi rend szerint és feltételek mellett van lehetőség a látogatásra:

 Látogatási idő:

Munkanapokon, pihenő-, munkaszüneti és ünnepnapokon:                                            
15:30 – 17:00 óra között,  azzal a kivétellel, hogy a Központi Aneszteziológiai és Intenzív Betegellátó Osztály (KAIBO) látogatási rendje az alábbiak szerint alakul:

Munkanapokon:                                                                                                                
16:00 – 17:00 óra között, 

Pihenő-, munkaszüneti és ünnepnapokon:                                                                    
14:00 – 15:00 óra között.

Látogatási feltételek:

  • Egy beteghez naponta legfeljebb két látogatható mehet. Személyenként maximum 30 percet vagy 1 látogató esetén maximum 60 percet lehet a betegnél lenni.
  • A látogatás feltétele, hogy a látogató védettségi igazolvánnyal vagy védettségi igazolvány hiányában a látogatást megelőző legfeljebb 48 órán belül elvégzett, negatív eredményű, SARS-CoV-2 gyorsteszttel rendelkezzen, melyet a belépéskor köteles bemutatni. A szabály alól az 5 év alatti gyermekek mentesülnek, akik esetében nem szükséges sem védettségi igazolvány, sem gyorsteszt bemutatása.
  • A COVID-19 fertőzés miatt kezelt betegek – az egészségügyről szóló 1997. évi CLIV. törvény 11. § (3)-(6) bekezdéseiben a kapcsolattartás jogára vonatkozóan meghatározott esetek kivételével – nem látogathatók.
  • A kórház területére történő belépéstől kezdve, a tartózkodás és a látogatás teljes időtartama alatt kötelező a szájunkat és az orrunkat eltakaró maszk használata.
  • A betegek és a hozzátartozók a fertőzések terjedésének megakadályozása érdekében hozott intézkedések betartásában és végrehajtásában kötelesek együttműködni.
  • Ha a beteg állapota és a Kórház adottságai megengedik, az időjárás függvényében a látogatás lehetőség szerint szabadtéren történjen. Ebben az esetben nincs korlátozva a látogatók száma.

A kórház területén bármely épületbe történő belépéskor ismételten ellenőrizhető az, hogy a látogató rendelkezik-e védettségi igazolvánnyal, vagy gyorsteszttel.

A kórház közleményéből az is kiderül, hogy a koronavírussal (COVID-19) fertőzött betegek ellátását végző osztályokon (Központi Aneszteziológiai és Intenzív Betegellátó Osztály (KAIBO), Infektológia osztály és Szeptikus részleg) bennfekvő betegek esetében a látogatási tilalom továbbra is hatályban marad.

Az itt ellátott betegek részére továbbra is biztosított a csomag leadás lehetősége.

A csomagleadásra vonatkozóan szabályok az alábbiak:

 Átvételi pont: Seregélyesi út 3. szám alatt található Főporta. 

Átvételi ideje: kizárólag munkanapokon 8-14 óra között (pihenő-, munkaszüneti és ünnepnapokon csomag átvételére nincs lehetőség)

A beteg részére hozott csomagra az alábbi adatokat (nyomtatott betűvel, olvashatóan) szükséges feltűntetni: beteg neve, TAJ száma, osztály megnevezése és a hozzátartozó neve és telefonszáma. A beteg részére egyszerre maximum (1) egy darab csomag leadására van lehetőség, amelynek súlya nem haladhatja meg a 4 (négy) kg súlyt. Romlandó élelmiszert a csomagban elhelyezni szigorúan TILOS. 

A beteg részéről hazaküldendő csomagot az átvételi ponton tudják a hozzátartozók átvenni, azt a kórház legfeljebb három napig őrzi. A csomag elvesztéséért, illetve az abban elhelyezett értékekért a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház nem vállal felelősséget.

Tekintettel a Kórház területén folyó – jelentős korlátozással járó – építési munkálatokra, a látogatók kizárólag gyalogosan történő be- és kilépésére a hirdetmény kihirdetését követően kizárólag látogatási időben az alábbiak szerint van lehetőség:

  • FŐPORTA /8000 Székesfehérvár, Seregélyesi út/ felől megközelíthető épületek:
  • „B” jelű Szülészet és Nőgyógyászat,
  • „B” jelű Gyermekgyógyászat,
  • „U” jelű Infektológia,
  • „C” jelű Belgyógyászati Osztály,
  • „I” jelű Belgyógyászati Osztály (Lujza tömb).
  • GOMBAPORTA /8000 Székesfehérvár, Hunyadi utca/ felől megközelíthető épületek:
  • „H” jelű Hotel épület,
  • „DT” jelű Központi Aneszteziológiai és Intenzív Betegellátó Osztály,
  • „DT” jelű Szeptikus Részleg.
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek