3 hónapnál régebbi cikk

100. alkalommal járultak hozzá gyermekek gyógyulásához a vadászok
Fehérvár Médiacentrum fotója
Halász István
100. alkalommal járultak hozzá gyermekek gyógyulásához a vadászok

Századik alkalommal adományozott eszközöket a székesfehérvári kórháznak az Országos Jótékonysági Vadászati Közhasznú Nonprofit Kft. Hétfőn hétmillió forint értékben kapott különböző orvosi felszereléseket a gyerekosztály.

Az Országos Jótékonysági Vadászati Közhasznú Nonprofit Kft. századik alkalommal adományozott orvosi eszközöket kórházaknak. A jubileumi kedvezményezett nem is lehetett volna más intézmény, mint a Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató Kórháznak, hiszen a vármegyéből indult a kezdeményezés - mondta el Fejes László, a cég ügyvezetője.

"Úgy gondolom, különleges az alkalom több szempontból is. Századik adományátadónk okán egy kórházban megjelenni fantasztikus érzés. Jó magam jelen voltam az összesen. El kell, hogy mondjam, hogy fantasztikus és felemelő érzés, szívmelengető az, ahogy az egészségügy viszonyul a vadászokhoz, és azt hiszem, hogy ez az érzés valahol kölcsönös" - tette hozzá az ügyvezető.

A 11 éves jótékonysági vadászatnak köszönhetően 23 helyszínen adtak át adományokat összesen 221,7 millió értékben. Minden esetben gyermekosztályoknak vásároltak hiánypótló, korszerű orvosi eszközöket.

A mostani alkalommal a kórház a gyermekek gyógyításához kapott egy úgynevezett volumetrikus infúziós pumpát, amely az intenzív osztályon az infúzió és a gyógyszerkészítmények pontos adagolását segíti, egy csecsemő hallásvizsgáló-berendezést, amelyet elsősorban az újszülöttek szűréséhez használnak, egy vér és infúzió melegítőt, amivel a készítményeket testhőmérsékletre tudnak melegíteni, illetve egy holter rekordert, amely a szívbeteg gyermekeknél ritmuszavar gyanúja esetén az EKG regisztrálásával segít a pontos diagnózis felállításában.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek