2 évnél régebbi cikk

Fehérvári programok a hétvégére: Március 15-ei utcaszínház, Jazzpéntek, Tavaszköszöntő Halfesztivál, Ganxsta Zolee és a Kartel
·Kulthétvége·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Kiss László
Fehérvári programok a hétvégére: Március 15-ei utcaszínház, Jazzpéntek, Tavaszköszöntő Halfesztivál, Ganxsta Zolee és a Kartel
·Kulthétvége·Utolsó frissítés: undefined

2022 első hosszú hétvégéjén is számos fehérvári program közül válogathattok: többek között megnézhetitek a március 15-ei utcaszínházat, kikapcsolódhattok a Jazzpénteken, belevethetitek magatokat a Tavaszköszöntő Halfesztiválba Velencén, vagy tombolhattok Ganxsta Zolee és a Kartel slágereire.

Nőnap: Nőnapi teadélután Kisfaludon
Mikor?: Március 11., péntek 17:00
Hol?: Kisfaludi Közösségi Ház

Zenével, irodalommal díszített csokorral köszönti a hölgyeket Tóth Károly színművész nőnap alkalmából a Kisfaludi Közösségi Házban 2022. március 11-én, pénteken 17 órakor. A Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ (SZKKK) a Kisfaludi Polgárok Érdekvédő Egyesületével együttműködve szervezi az ünnepi teadélutánt, ahol a vendégeknek süteménnyel és virággal is kedveskednek majd.

Koncert: Nőnapi Boka Boogie Band Táncklub
Mikor?: Március 11., péntek 18:00
Hol?: Gárdony, Nemzedékek Háza

A Boka Boogie Band, saját bevallása szerint a női nem feltétlen rajongói közé tartozik! Ezért, bár néhány nappal a hivatalos dátumot követően, mégis egy fergeteges nőnapi koncert keretében folytatja klubkoncert sorozatát Gárdonyban a Nemzedékek házában! A koncert előtt tánctanításon vehettek részt élő zenére, a tánctanár Krausz Ádám, a Paksi Táncklub vezetője lesz.

Gasztro: Tavaszköszöntő Halfesztivál
Mikor?: Március 11-15., péntek-kedd
Hol?: Velence Korzó

Igazi gasztronómiai élmény várja azokat, akik március 11. és 15. között ellátogatnak a Velence Korzóra: a tóparti létesítményben Tavaszköszöntő Halfesztivált rendeznek az ünnepi hosszú hétvégén. A nyitás pénteken 15 órakor lesz, egyébként naponta 10-20 óráig tart a “halas forgatag”. A böjti időszakra tekintettel a magyar hal népszerűsítése kerül fókuszba, melyet interaktív családi és gyermekprogramok, valamint az ünnephez kötődő zenei, élmény- és látványprogramok kísérnek majd.

Zene: Jazzpéntek
Mikor?: Március 11., péntek 18:00
Hol?: Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ

A jazzrajongók kedvében jár a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ (SZKKK) új zenei sorozata: az adventi szerdák után márciustól péntekenként várják majd a Fürdő sori központi épületbe a közönséget. Első alkalommal, március 11-én az Ávéd-Fenyvesi-Gyárfás trió ad koncertet a házban. A program a Magyar Jazz Szövetség 30 év jazz című sorozata részeként, az Emberi Erőforrás Támogatáskezelőtől elnyert pályázatnak köszönhetően valósul meg. A belépés ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Természet: Kézműves műhely, Nyílt Nap és Családi kalandtúra
Mikor?: Március 12-15., szombat-kedd
Hol?: Sóstó Látogatóközpont

Ébred a természet, felpezsdül az élet a Sóstó Látogatóközpontban is! Március 12-én szombaton Nyílt Napon mutatják meg mindenkinek, miért is érdemes a Látogatóközpontba menni, vasárnaptól keddig pedig családi kalandtúrával és kézműves műhellyel várják a látogatókat.

A Sóstó Látogatóközpont Nyílt Napján az ingyenes programok keretében ízelítőt adnak szolgáltatásaikból: a látogatók részt vehetnek ökotúrán, játszhatnak kötetlenül kinti és benti kreatív fa játékokkal, és egy születésnapi programot is végigkövethetnek, ahol ezúttal a Sóstó egyik képzeletbeli lakóját, Kócsag Karcsit ünneplik.

Az ünnepi hétvége további napjain délelőtt Családi kalandtúrát hirdetnek, amelyben játékos kirándulást ígérnek a kisgyerekes családoknak és az örök gyerekeknek. Délutánonként – vasárnap kivételével – Tavirózsa kézműves műhely és játék várja a gyerekeket. Mindkét program részvételi díjhoz és regisztrációhoz kötött.

Tánc: Tavaszköszöntő táncház
Mikor?: Március 12., szombat 17:00
Hol?: Táncház

Tavaszköszöntő, huszáros táncházat rendez március 12-én, szombaton az Alba Regia Táncegyesület. A programnyitó kézműves műhelyben ezúttal kokárda készül, majd lesz huszáros gyerekjátszó, vajdaszentiványi tánctanítás és mulatság. A belépő 800 forint, az est bevételével az ukrajnai háború menekültjeit támogatják.

Koncert: Ganxsta Zolee és a Kartel
Mikor?: Március 12., szombat 20:00
Hol?: Petőfi Kultúrtanszék

Biztos vagyok benne, hogy a Ganxsta Zolee és a Kartel formációt senkinek sem kell bemutatnom. Az 1995-ben alakult bandát a Sex Action egykori dobosa, Ganxsta "Döglégy" Zolee (Zana Zoltán) alapította, szókimondó (leginkább vulgáris) szövegeikkel pedig számos fiatal kedvencei lettek. A főként gengszter hiphopban nyomuló brigád első lemezét az Egyenesen a gettóból címmel dobták piacra, amelyen a drogok és a rasszizmus ellen rappeltek. Ezt számos album követte tele legendás nótákkal, most pedig a brigád hosszú kihagyás után újból betámadja Székesfehérvárt!

Ünnep: Utcaszínház 
Mikor?: Március 15., kedd 10:00
Hol?: Belváros

Fehérvári diákok részvételével készült mozgalmas, látványos utcaszínházi előadás eleveníti meg 1848. március 15. napját a nemzeti ünnepen a belvárosban. Az előadást kétszer, 10 és 15 órakor is bemutatják. A délelőtti műsort követően 10.30 órakor ünnepi beszédet mond Cser-Palkovics András polgármester és Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke, majd a Fekete Sas Szálló épületénél koszorúznak az emlékezők.

A műsor mellett családi és gyermekprogramok is várják az ünneplőket: a Városház téren a kézműves foglalkozásokon többek között a korszakot idéző kalapokat és csákókat készíthetnek a résztvevők, a Zichy ligetben hagyományőrző lovas huszárok és honvédtüzérek bemutatói várják az érdeklődőket.

Kapcsolódó
Utcaszínházzal emlékezik Fehérvár március idusán

Fehérvári diákok részvételével készült mozgalmas, látványos utcaszínházi előadás eleveníti meg 1848. március 15. napját a nemzeti ünnepen a belvárosban.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek