2 évnél régebbi cikk

Pszichológiai társasjáték, amit bárki játszhat
·Életmódtársasjáték·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
tarsasjatekrendeles.hu
Pszichológiai társasjáték, amit bárki játszhat
·Életmódtársasjáték·Utolsó frissítés: undefined

Sokan szeretünk társasjátékokat játszani, részben azért, mert szórakoztató versenyezni másokkal, de azért is, mert közben különféle tudásra teszünk szert. Ez a tudás magában foglalja az általunk korábban nem ismert információkat, de akár az önmagunkról és saját elménk működéséről szóló információkat is.

A pszichológiai társasjátékok kiváló kellékként szolgálhatnak a családi és baráti összejövetelek, de akár a nyaralások alkalmával is. Főleg azért érdemes velük játszani, mivel feszültségmentes környezetet teremtenek, ami által könnyebben feloldódnak a gátlásaink, és arra késztetnek minket, hogy folyamatosan beszéljünk, így az egymásra való odafigyelésre is megtanítanak.

Több esetet is feljegyeztek már, amikor például sikerült egy válást megakadályozni egy ilyen társasjátéknak köszönhetően. Ugyanis a játék során olyan dolgokra is fény derült, amelyek a rohanó hétköznapokban sokszor elvesznek. 

Identity 

A Társasjátékrendelés.hu önismereti játékok szekciójában megtalálható Identity társasjátékot főként egy játékos formában, oldott keretek között megvalósuló, szabályok által védett mini önismereti és kommunikációfejlesztő tréningként tudnánk jellemezni, és pontosan ez az oka annak, hogy egyedülálló a piacon. 

Játék menete

Ennél a játéknál nincs klasszikus értelemben vett nyertes és vesztes, de start- és célmező sem. Összesen 290, komplex feladatokkal ellátott, tematikus kártya található meg benne. 

Először is ott vannak az öröm kártyák, amelyek az életünk örömtelibbé tételéhez tartalmaznak feladatokat. Aztán a megoldás kártyák, amelyek a problémák megfelelő kezelésében segítenek minket. De ne feledkezzünk meg a lélekerő kártyákról sem, melyek az önbizalmunk fejlesztésével foglalkoznak. Ezenkívül pedig még a teremtés, a visszajelzés és a bölcsesség kártyák is szerepelnek a dobozban. 

Ezeken a kártyákon viszont nemcsak feladatokat találhatunk, hanem sokszor hasznos idézetek, tippek és magyarázatok is vannak rajtuk, amelyekkel fejleszthetjük a pszichológia terén megszerzett tudásunkat. Minimum 2-3 órát érdemes rászánni, ez alatt nem nagyon van értelme belekezdeni. 

Összegzés

Az Identity egy igazán tanulságos társasjáték, mivel a résztvevők megtapasztalhatják, hogy ki hogyan látja önmagát. Továbbá a fentebb is említett kártyákon megtalálható tanácsok valóban hasznosak, könnyen alkalmazhatóak, és gyorsan teljesíthetőek a mindennapi életünkben, így érdemes a játékon kívül is foglalkozni velük. 

Tehát amennyiben szeretnénk egy meghitt baráti vagy családi összejövetelt szervezni, akkor az Identity ehhez tökéletes választásnak bizonyul. Trombitáljunk össze maximum 6 embert! Töltsünk egy pohár bort mindenkinek, teremtsünk egy nyugodt, csendes légkört, és már indulhat is a játék! Abban az esetben viszont, hogy ha kisebb gyerkőcök is vannak a társaságban, akkor nem az Identity lesz a megfelelő számunkra, mivel főleg kamaszoknak és felnőtteknek készült. 

De ez a társasjáték ugyanúgy használható például az igényes társkeresés és a céges csapatépítések részeként is.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek