Kik a legjobb logisztikai társasjátékosok a régióban?
Fehérvár Médiacentrum fotója
Preszter Elemér
Kik a legjobb logisztikai társasjátékosok a régióban?

Közel negyven középiskolás diák mérettette meg magát a PROFI-T-ABILITY társasjátékban. A régiós döntőnek a Grundfos adott otthont. A legjobb négy játékos majd a november 15-ei országos döntőben mutathatja meg képességeit.

Megtelt középiskolás diákokkal a Grundfos egyik terme. Mindannyian azért érkeztek, hogy megmérettessék magukat a PROFI-T-ABILITY logisztikai társasjátékban. Harminchatan kilenc csapat tagjaként versenyeztek, hogy kiderüljön kik a legjobbak közülük.

„A PROFI-T-ABILITY társasjáték nemcsak a logisztikába vezeti be a játékos diákokat, hanem stratégiai, pénzügyi készségeket is fejleszt, és ami a legfontosabb, hogy élményalapú kapcsolatteremtő hatása van a társasjátéknak” – mondta el Ivanov Kármen, a Nagyvállalatok Logisztikai Vezetőinek Klubja marketing asszisztense.

A játék egyik nagy előnye, hogy a diákok találkozhatnak cégekkel, amelyekkel kapcsolatokat alakíthatnak ki, később pedig akár a vállalatok munkatársává is válhatnak. A Grundfos hétfőn már ötödik alkalommal volt házigazdája a versenynek.

„Nagyon jó látni azt, hogy gyerekek egy komoly társasjátékban vesznek részt, amely tulajdonképpen az életre neveli őket. Én magam is kipróbáltam egyébként tavasszal ezt a játékot a menedzsmentünkkel. Állítom, hogy tényleg olyan tulajdonságai vannak, ami fejleszti a business gondolkodást, és támogatom, hogy minél több gyerek vegyen ebben részt" – hangsúlyozta Filep Zoltán, a Grundfos Magyarország Gyártó Kft. székesfehérvári gyárának igazgatója.

A megmérettetésen a dunaújvárosi a pápai és a Székesfehérvári Szakképzési Centrum diákjai vettek részt. A központok szinte összes intézményében van a társasjátékból.

„Vannak olyan szakjaink, logisztika, kereskedelem, pénzügy, amiben a diákjaink különösen kiemelkedő eredményeket érnek el egyéb versenyeken is. Itt a gyakorlatban van lehetőségük ezeket a tudásokat kamatoztatni. Próbára tenni magukat csapatként, itt több szempontból is a mai digitális világban is nagy jelentőségét érzem, hogy ez egy élő játék, élő szereplős. Kontaktban vannak egymással, közösen tudnak játszani, közösen tudnak időt tölteni” – mondta el Kovács Emerencia, a Székesfehérvári Szakképzési Centrum kabinetfőnöke.

Idén harmadik éve, hogy elindult a versenyzés. Tavaly még csak 7 régió, idén 15 vesz részt a megmérettetésben. A régiós döntőkből a legjobb négy játékos jut tovább. Így végül hatvan játékossal rendezik meg az országos döntőt november 15-én Budapesten.

A Fehérvár TV beszámolóját itt lehet megnézni:

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek