2 hónapnál régebbi cikk

Játszva teljesíthetik a diákok az Iskola Közösségi Szolgálatot az Aranybulla Könyvtárban
Fehérvár Médiacentrum fotója
Maráczi Lilla
Játszva teljesíthetik a diákok az Iskola Közösségi Szolgálatot az Aranybulla Könyvtárban

Az Aranybulla Könyvtárban hamarosan indul a társasjáték-kölcsönzés, ennek kapcsán lehetőséget biztosítanak arra, hogy az érettségi előtt álló fiatalok teljesítsék kötelező közösségi szolgálatukat.

Társasjáték délelőttre invitálja az Aranybulla Könyvtár Alapítvány a középiskolásokat, hogy az érettségi előtt álló fiatalok több órát teljesítsenek a kötelező Iskolai Közösségi Szolgálatból (IKSZ).

Csiszárné Mahler Mónika elmondta, még 2020-ban indították a Játszma társasjátékklubot, amely népszerűsége azóta is töretlen, most pedig új szolgáltatásként kölcsönözni is lehet a játékokat: “Nagyon népszerű ez a közösségi programunk mind a családok, fiatalok és idősebb korosztályok számára is. Társasjátékozni nagyon jó, szocializál, közösséget épít, szórakozásra nyújt alkalmat.”

Az Aranybulla Könyvtár 3-6 fős középiskolás csoportok, baráti társaságok jelentkezését várja, a diákok akár több iskolából is jöhetnek. Az elvégzett feladatért cserébe 2-3 igazolt órát adnak az IKSZ teljesítéséhez, a játék időtartamának függvényében.

“Szeretnénk egy lehetőséget biztosítani arra, hogy teljesítsék a közösségi szolgálatot. Azt is szeretnénk kérni tőlük, hogy válasszanak egy társasjátékot, ismerkedjenek meg a szabályokkal, utána készítsenek egy ajánlóvideót” - tette hozzá Csiszárné Mahler Mónika, az Aranybulla Könyvtár Alapítvány igazgatója.

A társasjáték klubban minden hónap harmadik szombatján 18 különböző játékot próbálhatnak ki az érdeklődők, a kölcsönzésre a következő alkalomtól, február 17-től kezdve lesz lehetőség 9:30-12:00-ig.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek