2 évnél régebbi cikk

Így lesz gyorsabb a vállalkozói hitel felvétele
·Életmódvállalkozás·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
banknavigator.hu
Így lesz gyorsabb a vállalkozói hitel felvétele
·Életmódvállalkozás·Utolsó frissítés: undefined

A vállalkozói hitel felvétele valójában rengeteg hasonlóságot mutat a magánszemélyek hitelfelvételével. Bár sokan úgy gondolják, hogy tudják mivel lehet igazából meggyorsítani egy-egy folyósítást, most véletlen sem illegális dolgokról lesz szó. Megnézzük azt, hogy mit kell tenned ahhoz, hogy meggyorsítsd, akár napokkal, sőt hetekkel is a vállalkozói kölcsönöd felvételét.

Légy precíz!

Hitelkérelem benyújtásakor számos dokumentumot kérnek be a pénzintézetek, melyre szükségük van a hitelbírálathoz. Törekedj arra, hogy hiánytalanul, mindet pontosan, precízen kitöltve vidd be a bankfiókba. Ezzel tudod garantálni a zökkenőmentes bírálatot.

Sajnos számolnod kell azzal, hogy ha nem adsz be minden dokumentumot, vagy hibásan töltöd ki őket, azzal sok idő elmegy. Ilyenkor ugyanis hiánypótlást kérnek, melyre újabb elbírálási idő van szánva, így nem biztos, hogy azonnal folytatják a hiányzó dokumentum beérkezésekor a kérelmed bírálatát. Ezzel pedig napokat is csúszhatsz a hitellel.

Fontos az őszinteség!

Elsősorban saját magaddal kell őszintének lenned. Ha így teszel, akkor sokkal közelebb kerülsz ahhoz, ami a valódi célod. Határozd meg a szándékaid, de egyúttal nézd meg a lehetőségeid is. Ne ess abba a hibába, hogy túlbecsülöd saját magad vagy a vállalkozásod! Ha így tennél, azzal nehéz helyzetbe hozhatnád magad és a céged is. Egyúttal eleshetsz az igényelt hiteltől is.

Csak tudatosan!

Tudatosan meg kell fogalmazni az üzleti céljaidat, és hogy ezeket miként szeretnéd elérni. És nem mellesleg azt is tudnod kell, hogy milyen és mekkora segítségre van szükséged ehhez a banktól. Ezek lesznek azok a témák, melyek az igénylés során is felmerülnek, így érdemes felkészültnek lenned. Főleg, hogy az adott válaszaid befolyásolhatják a hitelbírálatot.

Ha csak azért veszel fel egy kölcsönt, mert annak nagyon kedvezményesek a feltételei, akkor inkább ne tedd. Az ilyen kedvezményes kölcsön ritkán váltja be a hozzá fűzött reményeket.

Gyorsaság

Ez a bank által kért adatokra, papírokra és minden egyébre vonatkozik, ami az adatszolgáltatással kapcsolatos. Ha a lehető leggyorsabban teljesíted ezeket a kéréseket, akkor minimalizálhatod a hitelbírálati időt. Ezzel pedig a lehető leggyorsabban hozzá fogsz jutni a vállalkozásod számára létfontosságú fejlesztési vagy likviditási forrásokhoz.

Ennyi? Jöhet is a vállalkozói hitel felvétele?

Mondhatnánk, hogy igen, de azért még egy dologra nagyon figyelni kell. Ez pedig az, hogy melyik vállalkozói hitelt válasszuk. Olyat kell megnézni, amire jogosult is vagy, és meg is felel a terveidnek, valamint a visszafizetésével sem lesznek gondjaid. 

A legtöbbet keresett, kiváló feltételekkel nyújtott államilag is támogatott típus a Széchenyi hitel. Számos konstrukció közül választhatsz, így találhatsz olyat, ami egyezik az elképzeléseiddel. Ha mégsem így lenne, érdemes megnézni a bankok saját hiteltermékeit is.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek