2 évnél régebbi cikk

Fehérvári programok a hétvégére: Fehérvári Gasztro- és Zeneünnep, Jazzpéntek, Esti Kornél és Leander Kills
·Programokhétvége·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Facebook/Leander Kills
Fehérvári programok a hétvégére: Fehérvári Gasztro- és Zeneünnep, Jazzpéntek, Esti Kornél és Leander Kills
·Programokhétvége·Utolsó frissítés: undefined

Március utolsó hétvégéjére kőkeményen beüt a tavasz, nem is beszélve a temérdek fehérvári programról, amelyek teljessé teszik a kikapcsolódást: többek között kinézhettek a Fehérvári Gasztro- és Zeneünnep záróetapjára, lazulhattok a Jazzpéntek előadásán, vagy bulizhattok a Leander Kills koncertjén.

Zene: Jazzpéntek
Mikor?: Március 25., péntek 18:00 
Hol?: Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ

Március 25-én 18 órakor az Elek István Quartet lép színpadra. Elek István négy évtizedes pályája során számos zenekar szólistája volt, de saját neve alatt csak 2015 elején debütált kvartettje. A négyes minden tagját a műfaj legjobbjai között tartják számon. Az együttes vezetője – aki 2018-ban megkapta a Magyar Jazz Szövetség életműdíját, a Szabó Gábor-díjat –, Weisz János remek zongorajátéka mindig elbűvöli a hallgatóságot, a ritmushátteret pedig a bőgős Molnár Péter – ő a Group ’N’ Swing együttes tagja is –, és a legkeresettebb dobosok egyike, Cseh Balázs biztosítja.

A belépés ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött, regisztrálni a www.fehervariprogram.hu oldalon lehet.

Koncert: Leander Kills
Mikor?: Március 25., péntek 19:00
Hol?: Fezen Klub

A hétvégén végre ismételten Székesfehérvárra látogat a Leander Kills, hogy egy olyan őrült bulit hozzon tető alá, amelyet garantáltan nem fogtok egykönnyen elfelejteni. Ha valaki esetleg nem lenne képben, a Leander Kills egy magyar metálegyüttes, amely Köteles Leander szólóprojektjeként indult 2015-ben, a Leander Rising feloszlása után.

Azóta pedig négy albummal és számos koncerttel örvendeztették meg rajongóikat, így úgy is lehetne fogalmazni, hogy sikerük töretlen. Ami persze egyáltalán nem csoda, ugyanis dalaik egyedi hangzásvilágának köszönhetően még az is könnyen rájuk tud kapni, aki annyira nem kedveli a metált. Én már csak tudom...

Zene: Jótékonysági koncert
Mikor?: Március 26., szombat 14:00
Hol?: Fehérvári Civil Központ

Március 26-án, szombaton 14 órától jótékonysági koncertet szervez a menekültek támogatására a Szegényeket Támogató Alapítvány. A rendezvény védnöke Vargha Tamás, Székesfehérvár országgyűlési képviselője.

A műsorban Buch Tibor és a Horváth testvérek, azaz Horváth Péter és Horváth Elemér „Emi” lépnek színpadra a Fehérvári Civil Központban. A programon való részvétel ingyenes, a jótékonysági célra felajánlott összegeket a helyszínen kihelyezett perselyekben várják a szervezők.

Jótékonysági koncert

Szegényeket Támogató Alapítvány

Család: Fehérvári Gasztro- és Zeneünnep
Mikor?: Március 26., szombat 15:00
Hol?: Palotavárosi tavak

A Fehérvári Gasztro- és Zeneünnep utolsó eseménye március 26-án lesz. Ezúttal a Palotavárosi tavak rendezvényterén épül fel a színpad, amelyen Pirityi Imre Zenekara, Crescendo Selecta, majd Vörös Janka és Oláh Dezső duó adnak elő. Itt ismét nem csak a fülnek jár a kényeztetés: kézműves és termelői vásárban nézelődhetünk ezen a remélhetőleg már napsütéses kellemes tavaszi hétvégén. A programok alatt mindvégig ingyenes játszóház és gyermekprogramok várják a családokat.

Koncert: Little G Weevil
Mikor?: Március 26., szombat 18:30
Hol?: Pákozd, Kossuth Lajos Művelődési Ház

Ingyenes blues koncertet ad a hétvégén Little G Weevil (polgári nevén: Szűcs Gábor), aki egy, az Egyesült Államokban élő blues gitáros, énekes, zeneszerző és producer. 2013-ban a Memphisben megrendezett Nemzetközi Blues Kihívás (International Blues Challenge) győztese lett, ezen kívül jelölték az amerikai Blues zenei díjra (Blues Music Award) is. Szóval, akik odavannak a bluesért, azoknak garantált lesz a szórakozás.

Színház: Ingmar Bergman - Őszi szonáta
Mikor?: Március 26., szombat 19:00
Hol?: Igéző

Anya (Törsök Márta) és lánya (Csenki Réka) hét év hallgatás után találkoznak újra, és hajdani, ki nem beszélt, elhallgatott sérelmek, fájdalmak kerülnek felszínre egy éjszakai, drámai beszélgetés során. Talán ki tudják bogozni a nemzedékek óta összegubancolódott sorsot, és mire eljön a reggel, megtalálhatják önmagukat és egymást.

Ingmar Bergman 1978-ban bemutatott filmklasszikusát, az Őszi szonátát állította színpadra a Prospero Színkör Micskó Zoltán rendezésében. A színpadon anya és lánya mellett a férjet alakító Czeller Péter és a testvért játszó Bognár Beatrix látható. A szülő-gyermek kapcsolatról szóló lélektani dráma bemutatóját március 26-án, szombaton 19 órától tartják az Igézőben.

A korlátozott helyek miatt érdemes előzetesen regisztrálni a www.facebook.com/igezo oldalon, vagy az igezo2014@gmail.com e-mail címen, illetve a 22/790-758 telefonszámon.

Koncert: Esti Kornél
Mikor?: Március 26., szombat 20:00
Hol?: Petőfi Kultúrtanszék

És még egy jó hír mára: a hatodik nagylemezét bemutató fesztiválkedvenc, az Esti Kornél zenekar március 26-án a Petőfi Kultúrtanszékben mutatja meg, hogyan is  képesek elvarázsolni a népeket különleges, mély szövegeikkel és egyedülálló dallamaikkal. Mert amúgy velem is valami ilyesmi történt a hetekben, véletlenül rájuk találtam, azóta pedig csak az Esti Kornél nótái pörögnek a fejemben. Szóval valamit tudhatnak...

Mozi: A rosszfiúk
Mikor?: Március 24-től
Hol?: Cinema City Alba

Miután egy életen át legendás rablásokat hajtottak végre, öt hírhedt rosszfiú - Mr. Farkas, Mr. Kígyó, Mr. Piranha, Mr. Cápa és Ms. Tarantula - nekiveselkednek az eddigi legnehezebb kihívásnak... megpróbálnak jó útra térni. Még senki nem bukott ekkorát a megjavulással, mint a rosszfiúk, a DreamWorks Animation új animációs filmjében.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek