2 évnél régebbi cikk

Saját keresztrejtvény otthonra vagy tanuláshoz, de akár játékokhoz is
·TechKocka·Utolsó frissítés: undefined
Saját keresztrejtvény otthonra vagy tanuláshoz, de akár játékokhoz is
·TechKocka·Utolsó frissítés: undefined

Sok évvel ezelőtt még nagy divatja volt a keresztrejtvényfejtésnek. Az online világ előtti években, az akkor még létező újságos bodegákban külön helyük volt a rejtvényújságoknak.

Talán még most is akad olyan, aki műveli ezt a nagyon analóg, ugyanakkor valóban az agyat megtornáztató kikapcsolódást. Engem még nagyszüleim szoktattak rá a keresztrejtvényfejtésre, de ennek már több, mint harminc éve. Azóta is, ha a kezembe kerül valahonnan egy kövület példány (pl. iskolai újsággyűjtés) késztetést érzek, hogy megfejtsem. Talán még most is kaphatók az újságosoknál, ha van még egyáltalán újságos…

Azonban maga a tevékenység nem ment a felejtőbe! Ahogy sok minden más, ez is reinkarnálódott és beköltözött az online világba. Nyilván nem lenne így, ha nem lenne rá igény.

Készítsünk otthon rejtvényt!

Míg régen külön szerkesztőségek foglalkoztak a rejtvények kreálásával, addig napjainkban akár már mi magunk is készíthetünk saját feladványt. Nem is kell hozzá bonyolult tudás. Elég csak összeállítanunk a feladványokat és a kivitelezést rábízhatjuk valamelyik erre a célra kitalált weboldal segítségével. 

Egy-egy ilyen játékos vagy bonyolultabb feladvány akár hasznos segítség lehet az iskolai tanulás játékosabbá tételében is. Akár otthon, akár az iskolában, de sulis osztálykirándulás alkalmával jópofa játékos, kincskeresős, rejtvényfejtős kalandot lehet szervezni a kicsiknek.

A kivitelezésre több online lehetőségünk is adott. De talán a két legjobb ilyen weboldal a Crosswords Labs és a Crosswords Puzzle. Mindkettő esetében a megoldásokat és azok meghatározásait mi magunk adjuk meg. A rejtvények kivitelezését, elkészítését a program elvégzi helyettünk, melyet aztán akár online, akár nyomtatható PDF formátumban létrehozva megoszthatunk másokkal és már indulhat is a játék.

Borítókép: Pixabay/stevepb
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek