2 évnél régebbi cikk

Egyedülálló galéria nyílt a Távirda és Kégl György utcát összekötő surranó sikátorban
·Kultkiállítás·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Pápai Barna
Egyedülálló galéria nyílt a Távirda és Kégl György utcát összekötő surranó sikátorban
·Kultkiállítás·Utolsó frissítés: undefined

A Távírda és Kégl György utca közötti sikátorban naponta több száz embert vágja le az utat, melynek során általában a tátongó üresség fogadja őket. Ám ma hatalmas meglepetésben volt részük az arra tévedőknek: Agócs László átjárógalériát rendezett be a magyar költészet napja alkalmából.

A Távirda utcában található üzletház volt az első épület Fehérváron, melynek központi eleme a mozgólépcső volt. Sajnos a lépcsőt hosszú évek óta nem használják, így csak a por lepi. Egy helyi bérlőnek viszont nagyszerű ötlete támadt, hogyan lehetne visszahozni a régi pezsgést a sötét közbe. A hely technikai adottságai révén létrehozna egy 24 órás galériát.

"Először a magyar költészet napjára szeretnék berendezni egy tárlatot. Az üveggel körbevett mozgólépcső tökéletes keretet ad az egészhez. Az üvegfal két oldala egyszerre fogja megjeleníteni a múlt és a jelen poétáit és azok szerzeményeit" - kezdte Agócs László, az átjárógaléria szervezője.

Majd hozzátette, a bal oldalon a Nyugat nagy költői és kevésbé ismert versei jelennek meg, míg a jobb oldalon a napjainkban Fehérvárhoz kötődő amatőr írók versei láthatóak, nem is beszélve a mozgólépcső alján található íróasztalról, mely egészen egyedivé teszi az egész galériát.

„A közeljövőben több grafikai és festészeti kiállítást szeretnék megvalósítani, amely kéthavonta változna, mindig más tematika szerint. Szeretném, ha lehetőség lenne hivatalos megnyitóra is" - osztotta meg jövőbeli terveit a szervező.

Agócs László kiemelte, sokat jelentene számára, ha a hely a jövőben közösségi térként is funkcionálhatna a lakosok számára.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek