1 évnél régebbi cikk

„Kérlek, ne a falra!” - Graffitivel üzennek a fehérvári kutyásoknak
·Hírekkutya·Utolsó frissítés: undefined
„Kérlek, ne a falra!” - Graffitivel üzennek a fehérvári kutyásoknak
·Hírekkutya·Utolsó frissítés: undefined

Jópofa, kutyás falfirkákat festettek a Vízivárosi lakótelep társasházainak sarkára, ezzel keltve fel a kedvenceiket sétáltató gazdik figyelmét arra, hogy jobban tartsák kordában állatkáik vizelési szokásait.

Hatalmas érdeklődést keltettek a Sarló utcában megtalálható kutyás graffitik, melyek esztétikai megjelenésük mellett lényeges üzenetet is közvetítenek. Az utca társasházainak lábazatát két éve újították fel, ezzel biztosítva egy modernebb külsőt a Vízivárosnak. Azonban a környéken lakók négylábúi előszeretettel könnyítettek magukon a ház falára, ami negatívan hatott az épület újonnan rendbe hozott lábazatára.

Kovács Miklósné közös képviselő elárulta, hogy a kezdeményezés egy már létező, hasonló falrajz alapján valósult meg:

„A Prohászka utcában készült graffiti adta az ötletet arra, hogy a Sarló utcában is hasonló módon üzenjünk a lakóknak. Így felvettem a kapcsolatot a graffiti készítőjével, Gévai Bálinttal, hogy megkérjem, készítsen az egyik társasház falának két oldalára a kutyasétáltatókat felszólító festést.”

A különleges graffiti először két éve készült a Sarló utca 25. szám alatti társasház sarkára, majd a 33. szám alatt élő lakók is jelezték, hogy társasházuk épületének falát szintén gyakran használják a kutyusok e célból. Ennek következtében nemrég oda is készült egy szuper falfestés.

A graffitik szerepe az, hogy felkeltsék a lakótelepen lakó gazdik figyelmét, hiszen lényeges, hogy a falak épségét megőrizzék, mondta Kovács Miklósné. Hozzátette, hogy a falrajzokkal nem a kedvencek ellen kívánnak felszólalni. Céljuk, hogy a társasházak lakóit arra ösztönözzék: óvják közös tulajdonukat. 

(Szerző: Szente Patrícia)

Borítókép: fmc.hu
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek