1 évnél régebbi cikk

Fehérvári Versünnep: 8-an jutottak tovább a döntőbe
Fehérvár Médiacentrum fotója
Simon Erika
Fehérvári Versünnep: 8-an jutottak tovább a döntőbe

Két év kihagyás után újra Fehérvári Versünnepre várták az irodalomkedvelő fiatalokat. A Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban tartották az előválogatót. 8 diák jutott tovább a döntőbe. 

12. alkalommal szervezte meg a Fehérvár Médiacentrum a Székesfehérvári Egyházmegyével, Székesfehérvár önkormányzatával, a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házzal és a Vörösmarty Színházzal együttműködve a Fehérvári Versünnepet.

A jelentkezők közt voltak, akik a Ciszterci Szent István Gimnáziumból jelentkeztek. Érkeztek diákok a Vasvári Pál Gimnáziumból is és többen szavaltak a Lánczos Kornél Gimnáziumból. Voltak akik a Székesfehérvári SZC I. István Technikumából, illetve a SZC Hunyadi Mátyás Technikumból jelentkeztek a Fehérvári Versünnepre. 

Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere köszöntőjében arról beszélt, hogy fontos az az erő, ami összekovácsolja egy-egy ilyen rendezvény résztvevőit. A Fehérvári Versünnep is egy ilyen program, amely összehozza a fiatalokat. 

Az elődöntőre érkezőket a Fehérvár Médiacentrum ügyvezető igazgatója, Hagymásy András is köszöntötte.  A tehetséggondozó versenyt 2010-ben hívta életre a Fehérvár Médiacentrum együttműködő partnereivel. A Fehérvári Versünnepen az elmúlt években sok száz tehetséges diák vett részt. 8-an jutottak tovább a Fehérvári Versünnep döntőjébe. 

"Nagyon örülünk, hogy két év után újra együtt lehetünk, hiszen számunkra és azt hiszem sokunk számára nem is volt igazán teljes az év a Fehérvári Versünnep nélkül!" - fogalmazott bevetőjében Keller János a tehetséggondozó program egyik házigazdája. 

A fiatalok Arany János, Vörösmarty Mihály, Petőfi Sándor, Dsida Jenő, Szabó Lőrinc, Radnóti Miklós, Tóth Árpád, Király László, Reményik Sándor, Jónás Tamás és Markó Béla verseivel készültek az elődöntőre. 

A produkciókat értékelő zsűri elnöke az idei esztendőben is Kubik Anna Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész volt. A zsűri tagjai: Závodszky Noémi színművész, a Vörösmarty Színház tagja, Náray-Szabó Lívia pedagógus, a Székesfehérvári Egyházmegye képviseletében, Bobory Zoltán költő, író, előadóművész, a Vörösmarty Társaság elnöke, valamint a Fehérvár Médiacentrum képviseletében Vakler Lajos Penna Regia díjas újságíró.

Kubik Anna az értékelésben elmondta, nem volt egyszerű helyzetben a zsűri, hiszen nagyon felkészülten érkeztek a diákok. Végül 8 fiatal jutott tovább a XII. Fehérvári Versünnep döntőjébe:

  • Adorjáni Sára  (Ciszterci Szent István Gimnázium) vers: Király László: Halljátok-e a dalt (Szüleimnek)
  • Bódizs Boróka Ajsa (Vasvári Pál Gimnázium) vers: Vörösmarty Mihály: Az Éj monológja
  • Farkas Eszter (Ciszterci Szent István Gimnázium) vers: Markó Béla - Ajakkerekítés
  • Kiss Viktória (Lánczos Kornél Gimnázium)  vers: Reményik Sándor: Álmodsz-e róla?
  • Major Benedek (Ciszterci Szent István Gimnázium) vers: Arany János: Toldi - Első ének
  • Szabó Ábel (Ciszterci Szent István Gimnázium) vers: Babits Mihály: Esti kérdés
  • Takács Hanna  (Lánczos Kornél Gimnázium) vers: Petőfi Sándor: Dicsőséges nagyurak
  • Török Laura  (Vasvári Pál Gimnázium) vers: Tóth Árpád: Egy lány a villamosban

A XII. Fehérvári Versünnep 8 döntőse

Simon Erika

A döntőre május 28-án kerül sor. A fiatalok mentor programban vesznek részt, melyben a Vörösmarty Színház művészei segítik őket a felkészülésben. 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek