1 évnél régebbi cikk

Veszélyes trend terjed a hazai erdőkben néhány tévéműsor miatt
·Életmódveszély·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Látrányi Viktória
Veszélyes trend terjed a hazai erdőkben néhány tévéműsor miatt
·Életmódveszély·Utolsó frissítés: undefined

Védett élőhelyeket tesznek tönkre, emberekre és állatokra is veszélyes állapotokat hagynak maguk után.

"Napjainkban egy új veszélyes trend terjed a hazai erdőkben. A mai generációk számára már elképzelhetetlen lenne az élet a számtalan túlélőműsor nélkül, melyek a legtöbb médiacsatornát benépesítik. Ezekben számos praktikát tanulnak meg a nézők az erdei túlélés különböző formáiról, amire nagy a csábítás, hogy élőben is kipróbálják" - hívja fel a figyelmet a jelenségre az Erdőmentők Alapítvány Facebook-oldalán.

Kiemelik, a különféle engedély nélkül ácsolt szerkezetek több veszélyt is rejtenek magukban. Már maga a fa megszerzése is sokszor probléma forrása, hiszen egy fa kidöntése nem csak az emberre, de a természetre is több szempontból veszélyes.

Sok esetben védett élőhelyeket túrnak fel és alakítanak át az építkezés kedvéért. A legközvetlenebb veszélyt azonban az hordozza, hogy az erőpróbát követően az építményeket magukra hagyják.

Ezek hamarosan életveszélyesen rozogává válnak, ugyanakkor rendkívül vonzók a kisgyermekeknek, csak úgy, mint egyes vadállatoknak, akikre ráborulva az óriási fatömeg tragédia forrásává válhat.

Ahogy az alapítvány bejegyzésében is kiemeli, van arra megoldás, hogy a fiatalok legálisan, más veszélyeztetése nélkül kipróbálhassák magukat.

"Mindez nem azt jelenti, hogy sosem próbálhatnánk ki képességeinket ezen a téren. Ha megkeressük engedélyért a helyi erdőgazdálkodót, csak holtfát használunk, ügyelünk arra, hogy ne védett területen építkezzünk és a végén helyreállítjuk a helyszínt, akkor időtöltésünk minden érintett számára kellemes emlékekkel jár majd" - írják.

Veszélyes új trend a hazai erdőkben

Facebook/Erdőmentők Alapítvány

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek