1 évnél régebbi cikk

Idén is lesz iskolatáska-gyűjtés a rászoruló gyerekeknek
Fehérvár Médiacentrum fotója
Máltai Szeretetszolgálat
Idén is lesz iskolatáska-gyűjtés a rászoruló gyerekeknek

Tavaly gyűjtöttek első ízben iskolatáskákat a SegítsVelem Program keretében, akkor összesen 1385 nagyon szép iskolatáska gyűlt össze.

Idén is iskolatáska-gyűjtést szervez a PontVelem Okos Program, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a GLS Hungary május 23. és június 23. között az ország minden általános iskolájában. A MosolyTáska akcióban a gyerekek a tanév végén felajánlhatják a még jó állapotban lévő, de már nem használt táskáikat.

A gyűjtés célja, hogy a gyerekek segítséget nyújtsanak nehéz helyzetben élő kortársaiknak, hogy új iskolatáskával kezdhessék a következő tanévet. A tanulók május 23. és június 23. között adhatják le a jó állapotú iskolatáskákat, melyeket augusztusban olyan családok gyermekei kapnak meg, akik számára a táskavásárlás nehézséget jelentene.

A hátizsákokat a gyerekek megtölthetik az év során megmaradt, de még bontatlan vagy nem használt írószerekkel, füzetekkel, vagy üresen is leadhatják a kapcsolattartó tanárnak. A MosolyTáskát személyesebbé tehetik, ha rövid jókívánságot, bíztató üzenetet helyeznek el benne leendő tulajdonosának.

Hogyan segíts?

1. Ajándékozz Te is MosolyTáskát!
Ha már kinőtted az iskolatáskádat és jövőre biztosan nem fogod használni, hasznosítsd újra és készíts belőle MosolyTáskát! Amennyiben jó állapotban van a táskád és szeretnél vele örömöt szerezni egy másik gyermeknek, akkor

  • ürítsd ki,
  • tisztítsd meg,
  • tegyél bele egy jókívánságot és akár használható iskolaszereket is!

2. Add le!

2022. május 26. és 2022. június 23. között add le az iskoládban a Kapcsolattartó tanárod által kijelölt helyen!

Innentől kezdve nincs teendőd, a tanárod fogja megrendelni a táskák elszállítását. A táskákat a Tanárod tudja majd dobozba tenni!

További részletek ide kattintva olvashatók!

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek