1 évnél régebbi cikk

Győzd le a félelmet: nem fájdalmas a fogbeültetés
Fehérvár Médiacentrum fotója
jildent.fr
Győzd le a félelmet: nem fájdalmas a fogbeültetés

A fogászati rendelőkben talán a leggyakrabban elhangzó kérdés az, hogy mennyire fájdalmas a fogbeültetés. Nagyon sok félelem, aggodalom, és tévhit kering ezzel kapcsolatban, amit érdemes minél hamarabb eloszlatni.

Kérdezd meg te is: mennyire fájdalmas a fogbeültetés?

A fogszakorvosok egybehangzó véleménye talán téged is meg fog győzni. A fogbeültetés a foghiány megszüntetésére szolgáló leghatékonyabb beavatkozás, ami teljesen fájdalommentesen elvégezhető. 

Miért? Mert tökéletes az érzéstelenítés. Ahogy a budapesti Jildent Clinique francia nyelvű praxisában is gondoskodnak arról, hogy a műtét során ne érjen semmiféle negatív élmény.

Milyen lehetőségek vannak az érzéstelenítésre?

Napjainkban az egyik kiváló alternatíva az, amikor altatásban végzik el a különböző fogászati beavatkozásokat, de ettől még jobb az úgynevezett éber-szedáció.

Mikor érdemes ezzel a lehetőséggel élned? Akkor, ha:

  • Úgy érzed, hogy rettenetes módon szorongsz, félsz, és ennek nyilvánvaló jelei is vannak (izzadás, vérnyomás-emelkedés, pánikroham, heves szívverés, ájulásérzés).
  • Nagyon rossz emlékeid vannak a fogászati kezelésekkel kapcsolatban.
  • Állandó hányinger gyötör, mert nem bírod elviselni, ha valaki a szádban matat.

Miért érdemes a fogbeültetés folyamatának a részleteit ismerni?

A válasz egyszerű: azért, mert a tudás megléte számos tévhitet - és ezzel együtt félelmet - eloszlat. Ha tudod, hogy ki, milyen implantációs rendszerrel és hogyan végzi a beavatkozást, az már erős kapaszkodókat jelenthet.

Fontos annak a tisztázása, hogy ki végzi el a fogbeültetést. A fogbeültetés egy olyan speciális szakterülete a fogászatnak, amit csak olyan szakember végezhet(ne), aki jártas ebben a szakágban. Ő az implantológus, aki sok évnyi tapasztalat és sok száz műtét után olyan rutinnal rendelkezik, hogy minden helyzetben magabiztosan végzi a feladatait. 

Lényeges az is, hogy milyen implantációs rendszert használ. A világon ugyanis sokféle implantációs rendszer van használatban, különböző előnyökkel és hátrányokkal. Kérd meg az orvosod, hogy magyarázza el neked, hogy miért pont azt a rendszert választotta, amit használni akar az esetedben. Mi az alapanyaga, a származási helye, a sikerességi rátája, van-e rá garancia? 

Mielőtt bevállalod a beavatkozást, érdemes tájékozódnod arról is, hogy a választott fogorvosod mennyire szakavatott, mennyire vannak vele megelégedve a páciensei. Kérdezz bátran! Nem mindegy, hogy kihez kerülsz.

Miért érdemes a fogbeültetést választanod?

A fogbeültetésnek számos előnye van:

  • Nem kell hidat vagy kivehető protézist viselni, mert az implantátumok fixen a szádban maradnak.
  • Komfortos, stabil, erős - teljesen azonos rágási funkciót biztosít.
  • Nem kell a beültetéséhez a még ép fogakból lecsiszolni, ahogy az a koronák és hidak esetén reális veszély.
  • A fogsor könnyen tisztítható marad, ezáltal a baktériumtelepek kialakulása megakadályozható.

A fogbeültetés hosszú távú befektetés, ami garantáltan elégedetté tesz. Élj te is a lehetőséggel!

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek