1 évnél régebbi cikk

Váli halálos hőlégballon-baleset: több szabálytalanságot is feltárt a rendőrség
Fehérvár Médiacentrum fotója
Katasztrófavédelem
Váli halálos hőlégballon-baleset: több szabálytalanságot is feltárt a rendőrség

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság befejezte a vizsgálatot a 2020 szeptemberében, Vál térségében történt hőlégballon-baleset ügyében, a szakértői vélemények több hiányosságot és műszaki szabálytalanságot is feltártak.

A rendőrségi honlapon csütörtökön megjelent közlemény szerint "a begyűjtött bizonyítékok alapján a rendőrség gondatlanságból elkövetett halált okozó légi közlekedés veszélyeztetés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást a hőlégballon 63 éves pilótájával szemben". Az iratokat átadták a Székesfehérvári Járási Ügyészségnek, írja az MTI.

A balesetben egy ember meghalt, hárman súlyosan megsérültek, miután felszállás közben kigyulladt és lezuhant a hőlégballon. Három ember ki tudott ugrani az emelkedő ballon kosarából, egy azonban nem, őt a lezuhant hőlégballon közelében találták meg: az 58 éves asszony olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

A sérültek, egy férfi és két nő, testfelületük 20-25 százalékán másod- és harmadfokú égési sérüléseket szenvedett.

Kapcsolódó
Tragédia a születésnapon: szakértők szerint még nem volt ilyen hőlégballon-baleset itthon

Kigyulladt és lezuhant egy hőlégballon Vál és Kajászó között szombaton a kora esti órákban. Hárman még kijutottak a ballon kosarából, ők égési sérüléseket szenvedtek, egy ember azonban életét vesztette.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók