1 évnél régebbi cikk

A gasztronómia legfontosabb eszközei - dolgozz professzionális késekkel!
Fehérvár Médiacentrum fotója
kesekollok.hu
A gasztronómia legfontosabb eszközei - dolgozz professzionális késekkel!

Amikor vendéglátó tanulmányaimat folytattam, élet-halál harcot vívtam nagyjából mindennel: az ételekkel, az eszközökkel. Egyszerűen nem szerettem a konyhában tartózkodni. Miután külön költöztem a családomtól és rákényszerültem arra, hogy magamnak főzzek, egy idő után megszerettem a főzést.

Egy valamit azonban megtanultam; nem mindegy, hogy milyen késekkel dolgozol! Lássuk, mit érdemes tudni!

Minden konyhában több késre van szükség!

“Vékony a diák pénztárca!”, “Úgysem főzök olyan gyakran!”, “Most jó lesz az olcsó késkészlet is!” - Ismerősen hangzanak? Az esetek többségében foggal-körömmel ragaszkodunk az olcsó és gyors megoldásokhoz, de a konyha egy egész más világ. A Kések Ollók Webáruház szakácskés kínálatában már olyan vágóeszközöket találunk, amelyek egyszerre több folyamat alatt is megállják a helyüket. 

De mire van igazán szükségünk a konyhában? Szakácskésre biztosan! Ezzel ugyanis a zöldségeket, a húsokat és egyéb alapanyagokat is precízen szeletelhetjük, apríthatjuk. Persze ez a darab a kések kése, ettől függetlenül nem árt néhány más speciális darabot is beszerezni.

A Wüsthof kések megbízhatósága bizonyított

Amikor először fogtam Wüsthof kést a kezemben, igazi profinak éreztem magam, és sokkal magabiztosabban mozogtam a pult előtt. Az ergonomikus kialakítású, jól kiegyensúlyozott konyhakés méretei ellenére egyáltalán nem éreztem azt, hogy túl nehéz lenne. 

A rozsdamentes pengék csak úgy csillogtak, és sokszori használat után is úgy néztek ki, mintha újak lettek volna. A markolat nem csúszott, tökéletesen illeszkedett a kezembe. Nem bíbelődtem annyit a főzéssel, mint máskor.

A cukrászok, édesanyák, de még a profi szakácsok is megirigyelték volna ezt a kést! Képzeld, 9, 10, 12, 16, 18, 20 és 23 cm-es pengéjű konyhakéseket is megvásárolhatsz a márka kínálatából! 

Miért a Wüsthof?

Már vártam, hogy megkérdezd. Nincs olyan vágóeszköz, amelyet ne találnál meg náluk, de tényleg! Forgalmaznak kardokat, ollókat, késeket, fenőacélokat is, plusz azért 200 év csak 200 év!

Abraham Wüsthof 1814-ben kezdett el kések gyártásával foglalkozni és az üzlet a családban maradt, hiszen immár a 7. generáció viszi tovább a tapasztalatokat. 

A Wüsthof manapság a hosszan tartó élekkel, a precíz kialakítással és a magas színvonallal hozható összefüggésbe. A vállalat gyártótelepén 100 robot és 300 szakképzett dolgozó munkája teszi mindezt lehetővé.

Egyszóval, a Wüsthof termékeiben találkozik a tradíció és az innováció, emiatt nem lehet egyetlen más eszközzel sem összehasonlítani őket. 

Személyes véleményem szerint sokkal könnyebb és élvezhetőbb minden konyhai feladat, ha a megfelelő minőségű késekkel dolgozunk. Legyél te is gyors, profi és persze óvatos a konyhában!

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek