1 hónapnál régebbi cikk

A tökéletes kés, amely minden modern konyha tartozéka
Fehérvár Médiacentrum fotója
pixabay/Rambling_Roy
A tökéletes kés, amely minden modern konyha tartozéka

Háziasszonyként tudjuk, hogy a konyhában mekkora szerepe van a tökéletes késnek. Akár hús előkészítéséről, akár sütésről vagy főzésről beszélünk, ha nincs egy igazán éles késünk a konyhában, az nagyon bosszantó tud lenni, mert megnehezíti a folyamatokat.

Ebben a cikkünkben sorra vesszük a legfontosabb késeket, amelyekből érdemes betárazni otthonra, ha azt szeretnénk, hogy a legfinomabb fogások elkészítése a lehető legkönnyebben és zökkenőmentesen menjen. Ha igazán kiváló minőségű késeket keresünk, az ArthurMarket kések és bárdok kínálatát feltétlenül érdemes megnézni.

Milyen típusú kések közül érdemes tehát válogatnunk, ha a lehető legjobban fel akarjuk szerelni a konyhánkat?

Csontozókések

A csontozókések kifejezetten a húsok és halak csontozására kiszolgálnak. Rendkívül éles pengéjüknek köszönhetően precízen tudunk vágni a csontok mentén, minimalizálva a csontokon maradó hús mennyiségét. Ezek a kések nagyon jól használhatóak abban az esetben, amikor nagyobb hússal dolgozunk, és fontos, hogy a lehető legtöbb húst le tudjuk fejteni a csontról.

Szeletelő- és darabolókések

Ezek az eszközök egyenes pengével rendelkeznek, és így nagyon egyszerű és könnyű velük dolgozni, ha a húst minél vékonyabb szeletekre szeretnénk felvágni. Rántott hús készítésénél nagyon nagy segítség egy szeletelőkés, de a töltött húsok felszolgálásánál is nagy hasznunkra lehet. 

Akár egy szép nagy marhaszeletet szeretnénk levágni, akár egy sonkát próbálunk vékonyra szeletelni, a szeletelőkés erre tökéletes. A darabolókések igen erős és strapabíró pengéjükkel a nagyobb és nehezebben vágható húsokkal is jól elboldogulnak.

Szúrókések

A különböző méretű szúrókések lehetővé teszik az egyenes és pontos szúrásokat, így a hús feldolgozásánál, amikor nagyobb vágásokra van szükség, nagyban megkönnyítik a munkánkat. Vékonyabb pengéjüknek köszönhetően könnyű velük dolgozni.

Bárdok és csontfűrészek

A bárd kimondottan nagyobb húsok vágására alkalmas eszköz. Csontok, masszívabb húsok vágására és felaprítására valók, masszív kialakításuknak köszönhetően a legnagyobb csontokkal is képes megbirkózni. Kellő súllyal rendelkeznek ahhoz, hogy ne legyen szükség komolyabb erőkifejtésre a használatukhoz.

A kézi csontfűrészek a csontok elfűrészelésére használatosak. Igen erős, rozsdamentes acélból készült fűrészlapjuknak hála a vastag csontokat is könnyedén átfűrészelhetjük. A markolatuk jellemzően ergonomikus kialakítású, hogy minél egyszerűbben és kényelmesebben dolgozhassunk vele. 

Klasszikus konyhai kések

Ezek a kések azok, amelyek gyakorlatilag minden konyhában megtalálhatóak, hiszen napi használatú eszközök. Zöldségek és gyümölcsök szeletelésére valók, de például csirkehúst is vághatunk vele. 

Arra mindig figyeljünk, hogy bármilyen késeket is választunk, időnként ne feledkezzünk meg azok élezéséről. Ha valóban kiváló minőségű és éles pengéjű késeket keresünk, az ArthurMarket webshop kínálatát mindenképpen vegyük szemügyre.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek