1 évnél régebbi cikk

A szemránckrémek jótékony hatásai
Fehérvár Médiacentrum fotója
helloskin.hu
A szemránckrémek jótékony hatásai

Sokan csodálkoznak, hogy miért van egyáltalán szükség szemránckrémre, amikor a szokásos hidratálónkat is alkalmazhatnánk? A válasz egyszerű: mivel a szem körüli bőr tízszer vékonyabb, mint az arc többi része, ezért különleges bánásmódot igényel.

Miért használjunk szemránckrémet?

A szem alatti terület az egyik legvékonyabb, legérzékenyebb terület, és könnyen elhanyagolható az alapvető bőrápolásban. A ráncok és a sötét karikák kialakulásához jelentősen hozzájárulhat többek között a nem megfelelő fényvédelem is.

A szemkörnyékápoló segít a bőr táplálásában, hidratálásában és megakadályozza a fakóságot. A benne lévő hatóanyagok segítenek a puffadtság leküzdésében, és ragyogóvá teszik a szemet. Ezenkívül lágyítják a finom vonalakat, és fiatalossá varázsolják a szem alatti bőrt.

Szerezz be nagyszerű koreai szemránckrémet a helloskin.hu weboldaláról, hogy még időben megelőzhesd a karikák és ráncok kialakulását!

A pórusok hiánya miatt a szem környékén található bőr nem élvez annyi természetes nedvességet a faggyúból. A faggyútermelés, bár gyakran rossz dolognak tartják, a bőr egyik legjobb öregedésgátló tulajdonsága, mivel egészségesen és simán tartja az arcbőrt. A szem környékén nincsenek pórusok, így rajtad múlik, hogy elegendő nedvességet tudsz-e biztosítani a területen. 

Öregedésgátlás szemránckrémmel

Mivel a szem környéke nagyon sérülékeny, jellemzően ez az első terület, amely idővel elveszti a rugalmasságát. Ahogy idősödünk, és egyre bölcsebbek leszünk, a bőr szerkezete is gyengülni kezd. Elveszíti rugalmasságát, és a kollagén lassan lebomlik, ami a bőr megereszkedéséhez és a ráncok kialakulásához vezet. 

Ez nemcsak az életkor előrehaladtával jön magától, hanem a belső és külső tényezők is jelentősen befolyásolják. Ilyenek például a hormonok, az időjárás, a klíma, a környezetszennyezés, a dohányzás, a helytelen táplálkozás és a káros napsugarak, melyek felgyorsítják ezeket a változásokat. Mindezek a változások pedig először a szemeden jelennek meg, a már említett érzékenység miatt.

Hogyan alkalmazzuk a krémeket?

A krém felvitele előtt fontos, hogy alaposan megtisztítsuk bőrünket, és eltávolítsunk minden sminket és szennyeződést róla! Bár egyszerűbb megoldásnak tűnhet ledörzsölni a makacs szempillaspirált, szemceruzát és szemhéjfestéket, ez károsíthatja a bőrt, és letörheti az értékes szempillákat. 

Lefekvés előtti tisztításkor és minden reggel ébredéskor vigyük fel a szemkörnyékápoló krémet mindkét területre a gyűrűs ujjunkkal (ez fejti ki a legkevesebb nyomást)! Enyhén dörzsöljük be az érzékeny szemkörnyéket és a szemgödör környékét, amíg a krém teljesen be nem szívódik.

Aranyszabály, hogy mindig jobb megelőzni, mint kezelni. Ha a húszas éveinktől kezdve naponta használunk szemránckrémet bőrápolási rutinunk során, sokat segíthetünk a ráncok távoltartásának érdekében.

Böngészd végig a helloskin.hu honlapján elérhető változatos koreai és magyar kozmetikumokat, és gondoskodj a fiatalságodról nagyszerű termékekkel!

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek