2 hónapnál régebbi cikk

Útmutató a műszempilla ívek világához
Fehérvár Médiacentrum fotója
webshop.xtremelashes
Útmutató a műszempilla ívek világához

A szempilla stylistoknak ma már rengeteg lehetőségük és eszközük van arra, hogy profi pillasorokat építsenek. Ehhez nagyban hozzájárul az is, hogy napjainkban többféle ívű szál közül lehet válogatni, így könnyedén lehet igazodni a vendég egyedi adottságaihoz. 

A szálas műszempilla hosszabbítás kezdetekor még csak egyféle ív, az X30 (B) létezett, így könnyen belátható, hogy ez nem ugyanúgy mutatott mindenkin, és kevés lehetőséget adott az egyedi legyezők kialakítására. 

Ma már szerencsére teljesen más világot élünk, hiszen azóta többféle ív is létezik, így a stylistok is képesek teljesen természetes, de akár feltűnően drámai pillasorok építésére is. 

Ismerkedjünk meg a manapság használatos ívekkel!

Nézzük is meg röviden, hogy napjainkban milyen típusú műszempilla-szálak vannak forgalomban, és mit kell tudni ezekről.

X35 (J): a természetesség bajnoka

Könnyed megjelenésű, természetes hatást nyújt, így mindazoknak kiváló, akik nem akarnak feltűnő legyezőket, de azért mégis szeretnék egy kicsit hangsúlyosabbá tenni a pilláikat. Ideális viselet a hétköznapokra, hiszen egyáltalán nem extravagáns, csak egy nagyon pici pluszt ad a viselőjének. 

Szinte minden szemformához passzol, de különösen az ovális szemek alakját emeli ki előnyösen.

X40 (C): csak finoman és elegánsan

Ennek az ívnek a lágy görbülete főként a szem külső sarkait teszi hangsúlyosabbá, így a tekintet nyitottabbá, kifejezőbbé válik. Jó választás azoknak a vendégeknek, akik egy hangyányival feltűnőbb eredményre vágynak, mint amit a J-ív garantál, de még mindig a természetes hatást helyezik előtérbe. Az ovális és a kerek szemformával rendelkezőknek tökéletes választás. 

X50 (D): fő a drámaiság

Erre a típusra bátran tekinthetünk úgy, mint a C- és D-ívek továbbfejlesztett változata, ami meglehetősen intenzív és drámai megjelenést nyújt. Ezeket a pillákat azoknak a hölgyeknek javasoljuk, akik hangsúlyos és merész legyezőkről álmodnak, hisz egy ilyen pillasor egész biztosan nem marad észrevétlen! 

Ezenfelül telitalálat a mandulavágású szemekkel rendelkezőknek, hiszen a külső szemzugokat, ezáltal mandulaformát remekül kihangsúlyozza.

X90 (L): fiatalság mindörökké

Ez kicsit hasonlít a C-ívhez, csak meredekebb törésvonala van, emiatt a szem külső sarkára összpontosítja a figyelmet, ezért nevezhetjük egyfajta optikai tuningnak is. Jó megoldás azoknak, akik egyedi megjelenésre vágynak, illetve kerek vagy mandulaformájú szemekkel rendelkeznek. 

Végtelen lehetőségek

Egy profi stylist hihetetlen kreativitással és precizitással tud dolgozni a különféle ívekkel. Ezeket ugyanis lehet – sőt egyenesen javasolt – vegyíteni, így valóban olyan egyedi pillasor készíthető, ami nemcsak illik a viselőjéhez, hanem azzal is lehet játszadozni, hogy mennyire legyen természetes vagy épp feltűnő a végeredmény. 

Persze ehhez a megfelelő szakmai képzettség és gyakorlat is szükséges, érdemes az Xtreme Lashes magyarországi képviselőjét, Horvat Krisztinát felkeresni, aki szintén oktat szempilla stylistokat.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek