1 évnél régebbi cikk

Harc a szarkalábak és a sötét karikák ellen
Fehérvár Médiacentrum fotója
Unsplash/Alexandru Zdrobău
Harc a szarkalábak és a sötét karikák ellen

Tudtad, hogy a szemkörnyéki bőr közel 40%-kal vékonyabb, mint az arc többi részén? A folyamatos pislogásnak köszönhetően pedig ez a terület 22 izom állandó terhelésének van kitéve. Ezért ez egy rendkívül érzékeny része a testünknek, amelyen sajnos elsőként jelennek meg például az öregedés jelei.

Pontosan emiatt bír kiemelt jelentőséggel a szemkörnyék ápolása, amelyre az egyik leghatékonyabb fegyver véleményünk szerint a QMS Medicosmetics Hungary szemkörnyékápolói között is fellelhető, intenzív hatóanyagokban gazdag Advanced Collagen Eye Lift szemmaszk. A benne található kollagénrostoknak, a tápláló fehérjéknek és a hidratáltságot nagyban növelő hialuronsav molekuláknak köszönhetően ugyanis a felvitele után már 20 perccel sokkal kisimultabb és feszesebb lesz a szemkörnyék.

A használata rendkívül egyszerű. Nincs más dolgod, mint erősen átnyomni a folyadékot az egyik kamrából a másikba, a maszk felé, és meggyőződni arról, hogy az teljes mértékben átitatta-e. Ezt követően jöhet a szemmaszkok felhelyezése - a sima oldalukkal befelé - a megtisztított bőrre. Hagyd fenn őket 20 percig, majd miután ez az időtartam letelt, távolítsd el! Amennyiben maradt még a folyadékból valamennyi a szemkörnyéken, akkor ezt óvatos, ütögető mozdulatokkal dolgozd be a bőrbe! 

További tippek a szemkörnyék ápolására

A napsugárzás erősen hozzájárul a kollagén- és az elasztinvesztéshez, így az ennek a környezeti tényezőnek való kitettség sokkal vékonyabbá és kevésbé rugalmassá teszi a szemkörnyéken található bőrt. Az első számú tippünk tehát az, hogy mindig kenj erre a területre fényvédőt, majd ezt a nap folyamán ismételd meg! Javasoljuk a QMS Active Glow SPF 15 Tinted színezett fényvédő hidratálókrém használatát, amely igazán gyengéd formulával rendelkezik. Emellett a szemkörnyék védelmét növelheted napszemüveg viselésével is. 

Ezenkívül kiemelt jelentőséggel bír még a megfelelő hidratálás is. Javasoljuk tehát, hogy próbálj meg naponta legalább 2-3 liter vizet elfogyasztani. Ez a legegyszerűbb módja ugyanis a szervezetben fellelhető méreganyagoktól való megszabadulásnak és a bőr hidratálásának. Egy megfelelő alvási rutin kialakítása pedig tovább fokozza a pozitív hatásokat, és segít a szemkörnyék regenerálódásában. Ehhez legalább napi 7 óra alvásra van szükség.

A sport is megfelelő lehet

Végül érdemes lehet még elkezdened jógázni is, ami nemcsak a testi és a mentális egészséghez járulhat hozzá, hanem a bőrre is szuper hatással van. Méghozzá úgy, hogy javítja a vérkeringést, amelynek lelassulása bizony komolyan rá tudja nyomni a bélyegét a testünk külső védőpajzsára. Hiszen abban az esetben, ha nem jut elég oxigénhez, a bőr fakóvá és sápadttá válik. Továbbá nehezebben érnek el hozzá a szükséges tápanyagok, aminek következtében a kollagén termelése is csökken. 

Győzd le a problémákat

A fentebb leírt tippek mindössze napi pár percet vesznek igénybe, de mégis nagyon sokat jelenthetnek, mivel a segítségükkel megszabadulhatsz a szemkörnyéki nem kívánt szarkalábaktól és sötét karikáktól, amelyek leginkább akkor bukkanak fel, amikor a legkevésbé számítasz rájuk.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek