4 hónapnál régebbi cikk

Bőrfeszesítés és ránctalanítás a fehérvári szépségklinika új gépével: BTL Exilis Ultra 360
Fehérvár Médiacentrum fotója
Madarász Dominik
Bőrfeszesítés és ránctalanítás a fehérvári szépségklinika új gépével: BTL Exilis Ultra 360

Ki ne szeretne fiatalabbnak kinézni? Hogyan előzhetjük meg a korai öregedést? Léteznek sebészeti beavatkozások, kozmetikai termékek, melyekkel lehetséges a segítség, de megoldás lehet a bőrfiatalításra, zsírbontásra a BTL Exilis gép, amely már a Vár Medical & Beauty és Body Smithnél is elérhető.

Miután elérjük a 20 éves kort, bőrünk kollagéntermelése évente 1 százalékkal csökken. A bőr elveszíti feszességét, megereszkedik, petyhüdt lesz. Egy idő után a tükörben láthatóvá válnak a szarkalábak, az apró ráncok. Ez sokak számára zavaró és keresik a fiatalítás lehetőségeit. A nem sebészeti beavatkozásra nyújt lehetőséget a BTL Exilis Ultra 360

Kezelés tetőtől talpig 

A BTL Exilis 360 egy olyan készülék, mely nem invazív módon kezeli a ráncokat, a laza megereszkedett bőrt és a zsírfelesleget. A kezelés mindenki számára ideális tetőtől-talpig. A szabályozott fűtés és hűtés biztosítja az energia fájdalommentes eljutását a szövet különböző rétegeihez. A kezelés során a makacs zsírpárnákat lehet bontani, az arcot ránctalanítani, face liftingelni, a kézfejet fiatalítani, a dekoltázst feszesíteni.

„A BTL központban 2-9 évig fejlesztjük magát a készüléket, és kutatjuk, hogy mi lehet a legjobb a pácienseknek. 2019-ben jött be az orvos-esztétika Magyarországra. Egyébként több mint 80 országban használják magát a készüléket, több száz páciensen vizsgáltuk be, mielőtt forgalomba helyeztük. Voltak szövettani és ultrahangos vizsgálatok, amelyekkel bizonyítottuk azt, hogy például arckezelés esetében négy alkalom alatt háromszorosára növekedhet a kollagénrost-termelés” – kezdte a gép bemutatását Tóth Vivien, a BTL Magyarország Kft. esztétikai üzletágvezetője.

Hogyan működik a gép? 

A BTL Exilis ultra 360 esetében két applikátorral dolgoznak, egy kisebbel és egy nagyobbal. A kis applikátort használják ránctalanításra, bőrfeszesítésre az arc esetében, illetve szem körüli ráncok, nyak, kézfej, dekoltázs fiatalítást végzik vele, míg a nagy applikátort a testkezelésekhez alkalmazzák. Az arckezelés esetében ultrahang zselét használnak, míg a test kezelésénél ásványi olajokat.

„Amit tudni kell a készülékünkről, hogy egy 360 fokos technológia van beleépítve, mely lehetővé teszi azt, hogy a környező szövetekbe is behatoljon az energia. A kezelés a termikus hőenergián alapszik, 40-42 fokos terápiás hőmérsékletet érünk el, ezáltal megbontjuk az elasztin és kollagén rostokat, ezzel egy természetes folyamatot indítunk el a szervezetben. A fibroblasztokat arra kényszerítjük, hogy új kollagén és elasztin rostokat termeljen a szervezet. A testkezelés esetében úgy működik, mivel zsírt is tudunk bontani és bőrt is tudunk feszesíteni, hogy egy speciális hűtő-fűtő funkció van beleépítve magába az applikátorba, ezáltal az ultrahang energiának köszönhetően be tudjuk állítani, hogy milyen mélyszöveti rétegekbe hatoljon be az energia.”

A kezelés folyamán hat és félszeresére emelik az apoptotikus indexet négy kezelés alatt. Mivel egy apoptózist indítanak el, 40-42 fokra felfűtik a szövetet, ez a zsírszövetben 45 fokot eredményez, egy sejthalált indítanak el. A kezelés után 30-60 nappal a páciensnek folyamatosan alakul az eredménye, de már a kezeléssorozat alatt látványos eredményeket érnek el a pácienseknél.

Mennyi időt vesz igénybe a kezelés? 

A kezelés ideje nagyon rövid. Ez annak köszönhető, hogy a monopoláris rádiófrekvencia nagyon magas energiabevitelt tesz lehetővé viszonylag rövid idő alatt. Homlokkezelés esetében kb. kétszer 5 és fél perc, tehát összesen 11-12 perces a homlokkezelés, ugyanígy a szemhéj esetében is rövid időt vesz igénybe. Egy testkezelés pedig 15-20 percet vesz igénybe.

„Egy napon belül több testrészt is tudunk kezelni. A maximálisan ajánlott a 2-3, tehát ha valaki egy dekoltázs kezelésre szeretne jönni, utána pedig egy hasi zsírbontásra, akkor nyugodtan meg tudjuk neki csinálni mindkettőt egymás után, azt követően pedig heti egyszer kell visszajönnie kezelésre a páciensnek. A terápia után még 30-60 nap, mire a kezelés elérheti a kívánt hatást. Mivel a bőrnek a textúráját javítjuk pl. az arc esetében, ott félévente javasolt a kezelés, illetve a konzultáció magával a klinikával.”

Milyen területeket lehet kezelni a géppel? 

Az arc kezelésénél külön területnek számít a homlok, a szemhéj, a felső orca, az alsó orca, illetve tudják kezelni a dohányzó ráncokat is. Lehetőség van a klinikán arra, hogy teljes arckezelést igénybe vegyenek a páciensek, de ha valakinek csak például a szemhéj körüli szarkalábakkal van problémája, akkor külön arra is tud alkalmat vagy bérletet vásárolni.

Kiknek javasolt a kezelés? 

18 éves kortól ajánlott a kezelés, de fogadják a fiatalabbakat is, akár megelőzés miatt. 25 éves kortól megáll a szervezet kollagén termelése. Azt pótolni szükséges, emiatt lehetőség van pl. arckezelésre, fenn tudják tartani a bőrnek a textúráját, ki tudják tolni a korosodás folyamatát a BTL Exilis 360-nak köszönhetően.

„Szülés után is nyugodtan jöhetnek a nők, abban az esetben is ha visszanyerték már az alakjukat, de a laza bőrrel nem tudnak mit kezdeni. Jöhetnek a férfiak is, ugyanis egy nagyon kellemes kezelésről van szó.”

Intimfiatalítás

Az Exilis Ultra Femme 360 a legsokoldalúbb intimfiatalító-eljárás, mert non invazív módon kezeli a külső és belső területeket egyaránt, valamint az introitust (hüvelybemenet) is. 

Klinikai vizsgálatok alapján pozitív eredményt mutatott a következő esetekben:

  • szülés utáni regeneráció,
  • meggyengült hüvelyfal regenerálás,
  • inkontinencia javítása,
  • menopauza,
  • hüvelyszárazság,
  • intim terület megjelenésének javítása.

Kinek és milyen gyakorisággal ajánlott BTL Exilis Ultra Femme 360?

A kezelést azoknak ajánljuk, akik különböző nőgyógyászati  problémáktól szenvednek, önbizalmuk növelése érdekében. Kezelés időtartalma 8 percet vesz igénybe. Kezelést 3 alkalmas kezeléssorozatban ajánljuk, ismételhető 7-14 nap elteltével.

A  tudományosan bizonyított és igazolt eredmények miatt az emberek világszerte mondanak igent a BTL-kezeléseknek.

Tovább információ a kezelésekkel kapcsolatosan a Vár Medical & Beauty és Body Smith folyamatosan frissülő Facebook-oldalán érhető el.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek