1 évnél régebbi cikk

Hogyan készítsünk egyszerű, hétköznapi sminket?
Fehérvár Médiacentrum fotója
Pixabay/kinkates
Hogyan készítsünk egyszerű, hétköznapi sminket?

A smink a hölgyek leghatékonyabb “titkos fegyvere” ahhoz, hogy elrejtsék a szépséghibáikat, és kihangsúlyozzák az előnyös vonásaikat. Nem mindenki tud és akar azonban reggelente hosszú perceket tölteni azzal, hogy sminkelje magát, holott némi csinosítással máris sokkal üdébbé tehetjük a megjelenésünket.

Nézzünk most egy egyszerűen elkészíthető, visszafogott sminket, ami tökéletesen megállja a helyét a hétköznapokban, és azok is bátran megpróbálkozhatnak vele, akiknek nincs túl nagy gyakorlatuk a sminkelésben. A make up elkészítéséhez használjuk a Nora Beauty kollekció darabjait, amely a Helia-D és Ördög Nóra új, közös termékcsaládja.

Kezdjük az arcbőrrel!

Az egységes, visszafogottan fénylő, szépen kontúrozott arc máris sokat tud dobni a megjelenésünkön. Ehhez először is használjunk BB-krémet, ami könnyebb fedésű és kényelmesebb viseletet nyújt, mint egy alapozó, ugyanakkor mégis elfedi a bőrhibákat és az egyenetlenségeket!

Használjuk úgy, mint egy hidratáló krémet, finoman vigyük fel a bőrünkre a kezeinkkel! Ha esetleg akad még olyan terület, ahová szeretnénk egy kis plusz fedést (pattanás, szem alatti sötét karika, pigmentfolt), akkor oda kenjünk egy kis folyékony korrektort is! Ezután az egészet fixáljuk kompakt púderrel, az orcákat pedig emeljük ki bronzosítóval vagy highlighterrel!

Ne feledkezzünk meg a szemhéjakról sem, ha púderezéssel előkészítjük, akkor sokkal tartósabb lesz a sminkünk!

Folytassuk a szemeinkkel!

“A szem a lélek tükre” – tartja a mondás. Épp ezért kár lenne, ha nem hangsúlyoznánk ki a tekintetünket. Fekete vagy barna szemceruzával húzzunk egy vékony sávot a vízvonalon és a felső szempillatőnél! Akár egy picit el is maszatolhatjuk a füstös hatás kedvéért, de nem kell túlzásba esni, ne feledjük, ez egy szolid, hétköznapi smink!

A szemhéjunkra vigyünk fel szemhéjpúdert olyan árnyalatban, ami illik a bőrtónusunkhoz és az öltözékünkhöz! Ehhez használjuk ecsetet vagy szivacsos applikátort! A széleket enyhén satírozzuk el, hogy szép átmenet alakuljon ki! A szemöldök alatti területet emeljük ki egy világosabb árnyalattal!

A szempilláinkat emeljük ki dúsítóspirállal, hogy szép “őzikeszemeink” legyenek! Végül, de nem utolsó sorban ne feledkezzünk el a szemöldökünkről sem: fésüljük át, majd egy színben hozzáillő ceruzával optikailag dúsítsuk kicsit, töltsük ki a szálak közötti réseket, hogy hangsúlyosabb legyen!

Végezetül fejezzük be az ajkakkal

Már majdnem készen vagyunk, de a sminkünk nem lehet teljes addig, amíg az ajkakkal is nem kezdtünk valamit. A hétköznapokban nincs szükség az erős színű rúzsokra, tökéletesen elég lesz egy színezett ajakápoló, ami enyhe színt ad, ugyanakkor ápolja is a bőrt.

Ezeket sokkal egyszerűbb felkenni is, hisz a fedésük nem olyan erős, így nem kell annyira precízen odafigyelni a szélekre. Mégis adnak némi színt és csillogást, hogy az ajkak is kellő figyelmet kapjanak. Kész is az egyszerű hétköznapi smink, ami könnyen és gyorsan elkészíthető, és ragyogóvá teszi az arcunkat, ezáltal magabiztosságot ad.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek