1 évnél régebbi cikk

Egy sokoldalú természetes bőrápoló: a Himalája Sószappan
Fehérvár Médiacentrum fotója
himalajasohaz.hu
Egy sokoldalú természetes bőrápoló: a Himalája Sószappan

A Himalája sót a többség étkezési vagy dekorációs célra használja, viszont mindezek mellett méltó helye van a fürdőszobában is. Itt alkalmazhatjuk fürdősóként, de ha egy egyszerűen, akár minden nap használható formulát szeretnénk, akkor a legjobb választás a sószappan.

Pontosan mi az a sószappan?

Vigyázz, a név ugyanis csalóka: bár kinézetre valóban hasonlít a szappanra, de valójában ez egy szögletes formára csiszolt sótömb. Ennél több közös vonása nincs is a hagyományos szappanokkal, tehát nem habzik fel, sőt valójában nem is tisztálkodási célokat szolgál.

Ennek ellenére mindenképp érdemes beszerezned egyet a Himalája Sóház wellness termékei közül, hiszen egy csodálatos természetes bőrápoló, amellyel több kozmetikumot is kiválthatsz. Így csökkentheted a bőröddel érintkező kemikáliák számát, és az általuk okozott irritációt is. 

Ügyelj arra, hogy olyan terméket válassz, ami 100%-ban Himalája sóból áll, tehát nem tartalmaz semmiféle mesterséges adalékanyagot. A tiszta sóból készült szappan rózsaszínes-narancssárgás árnyalatú, kemény, és nincs semmilyen illata.

Hogyan használd a sószappant?

Fontos, hogy mivel ez nem egy tisztálkodásra használatos termék, ezért az előzetesen lemosott bőrön kell használni. 

Óvatosan nedvesítsd meg a szappant, így a víz felold rajta egy külső vékony réteget, vagyis létrejön egy sóoldat. Ezt simítsd finoman a bőrödre. Ahogy a szappan folyamatos használat során egyre jobban feloldódik, előfordulhat, hogy a felszínén érdes szemcsék jelennek meg.

Ez bár teljesen normális, ugyanakkor ha nem vigyázol, megkarcolhatja a bőrt. Ezt azzal tudod kiküszöbölni, hogy nedvesítés után a tenyeredet dörzsölöd be vele, majd a kezeddel viszed fel a sót az egyéb testrészeidre. 

Ha az első pár percben csípő érzés jelentkezik, ne ijedj meg, hamarosan elmúlik. Ha a nedvesség elpárolgott, hátramarad a megszáradt sókristályos réteg. Ezt egy tiszta törölközővel vagy a kezeddel finoman törölgesd le.

Melyek a sószappan előnyös hatásai?

A sószappant tulajdonképp a teljes testeden használhatod, mindenhol jót teszel vele a bőrödnek. S hogy konkrétan mire jó? Íme pár példa a teljesség igénye nélkül:

  • Száraz bőrnél a nedvességet a sejtekbe zárja, ezáltal megakadályozza a kiszáradást.
  • Zsíros bőrnél mérsékli a faggyútermelést, összehúzza a pórusokat.
  • Pattanásos bőrön alkalmazva csillapítja a gyulladást, fertőtlenít és elpusztítja a kórokozókat.
  • Borotválkozás után alkalmazható fertőtlenítésre és hámlasztásra, így elkerülhető a szőrtüszők begyulladása.
  • Rovarcsípés esetén csillapítja a fájdalmat és a viszketést, nyugtatja a bőrt, gyorsítja a gyógyulást.
  • Herpesz kezelésére is kiváló, vírusölő hatása miatt.
  • Túlzott izzadás esetén is használható, összehúzza a pórusokat, valamint elpusztítja az izzadtságszag kialakulásért felelős baktériumokat.
  • Csillapítja az ekcéma által okozott viszketést és fájdalmat.

Végezetül még egy plusz előny: a Himalája Sószappan lényegesen olcsóbb, mint sok márkás kozmetikum, így általa egy jó árú csodaszerrel gazdagodsz!

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek