5 hónapnál régebbi cikk

Hatékonyabb bőrápolás a környezeti hatásokkal szemben
Fehérvár Médiacentrum fotója
biola.hu
Hatékonyabb bőrápolás a környezeti hatásokkal szemben

Bőrünket rengeteg környezeti hatás éri nap mint nap, többek között az UV-sugárzás, melynek komoly szerepe van a bőröregedés folyamatában. Ugyancsak problémát okozhat a halogén lámpák és monitorok kék fénye. A jó hírünk viszont, hogy tudatosan nagyon sokat tehetünk ellenük. 

A tudatos szépségápolás körülményei

Sajnos sokan úgy vélik, hogy bőrünket csupán a nyári időszakban kell megvédeni a káros UV-sugárzástól, de az igazság az, hogy nem egyedül a forró, napsütötte napokon lényeges a fényvédelem, hanem télen is. Erre a célra tökéletesek az ásványi pigmenteket tartalmazó arckrémek. 

A másik sarkalatos pontja a bőrápolásnak, hogy ne csak reggel szánjunk időt a kialakított rituálénkra, hanem legyen egy esti szépségmegőrző rutinunk is. Ehhez speciális készítményeket találunk a BIOLA Webshop éjszakai arckrémek kategóriájában.

Miért fontos mindez? Bőrünkön nem csupán az időjárás hatásai hagyhatnak nyomot, hanem az életmódunk, mindennapos életvitelünk egyaránt. Természetesen az idő múlása szintén meglátszik rajta, legalábbis ha nem fordítunk kellő figyelmet a “megelőzésre”, késleltetésre. Bár az öregedést megállítani nem lehet, aktívan tehetünk annak érdekében, hogy a ráncok, finom vonalak minél később jelenjenek meg, azaz minél tovább megőrizhessük fiatalos arcbőrünket. Antioxidáns növényi flavonoidokban és fitoszterolokban, növényi bőrtápláló olajokban gazdag arcápolókat érdemes télen használni!

Bőrünk biológiai ritmusát figyelembe véve kell kialakítanunk a megfelelő rutint. Bizonyára mindannyian feltettük már a kérdést: mégis hogyan ápolhatnánk hatékonyan a bőrünket, ha folyton kialvatlanok, stresszesek vagyunk? A túlhajszoltság bizony meglátszik az arcunkon. 

Az éjszakai arckrémek jelentősége

A bőrsejtek este 10 és hajnali 3 óra között képesek a legjobban regenerálódni, s ebben az intervallumban termelődik a legtöbb kollagén és elasztin is. Ráadásul a növekedési hormon körülbelül kétharmada szintén ilyenkor termelődik, ami ugyanúgy lényeges a bőr optimális működéséhez, valamint a ráncok képződésének visszaszorításában is közreműködik.

Talán eddig nem figyeltünk fel rá, de az alvási póz, különösen az oldalt fekvés, szintén nyomot hagyhat bőrünkön, a kor előrehaladtával ugyanis egyre vékonyabbá, rugalmatlanabbá válik, így ha huzamosabb ideig ugyanabban a helyzetben nyomódik, az reggelre kisebb nagyobb ráncokat eredményezhet. Ha kezdetben nem is, egy idő után ezek megmaradhatnak.

Eredményes arcápolás éjszaka

Mi lehetne jobb megoldás a gondos bőrápolásra, mint egy alvással egybekötött tápláló éjszakai arckrém természetes ereje a gyógynövények ereje által?
Az argán-, avokádó, sárgabarackmag, kandilla, ligetszépe olajokban gazdag arckrémek különösen előnyösek télen.

A bőrsejtjeink megújulását segíthetjük, amíg mi kipihenjük magunkat, ehhez csupán egy jól megválasztott komplex éjszakai ápoló krém szükséges, mint például a BIOLA Görögszéna Barackmagolajos készítménye vagy a Naturissimo Tubarózsa Bőrtápláló éjszakai krémje. Mindkettő tökéletes zsír- és vízhiányos bőrre. 

Láthatjuk, hogy választhatunk természetes kozmetikumokat az eredményes bőrápoláshoz, melyek segítségével hatékonyan felvehetjük a harcot a bőröregedéssel szemben.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek