5 hónapnál régebbi cikk

Szőrteleníts könnyedén és effektíven krémek segítségével!
Fehérvár Médiacentrum fotója
pexels.com/Andrea Piacquadis
Szőrteleníts könnyedén és effektíven krémek segítségével!

Napjainkban nagyon sokféleképpen megszabadulhatunk a nem kívánt szőrszálaktól, az ember lánya napestig válogathat, hogy melyik metódust is válassza. Borotva? Gyanta? Epilálás? Krém?

A borotválás és epilálás mellett nagyon jó alternatívát nyújtanak az úgynevezett szőrtelenítő krémek, melyek körültekintéssel és odafigyeléssel alkalmazva selymesen sima bőrt varázsolhatnak nekünk. A Vital-max szőrtelenítő krémeit beépítve a mindennapi szépségápolási rutinunkba többé nekünk sem lesz nyűg és kellemetlenség a szőrtelenítés.

A szőrtelenítő krémek előnyei

Összegyűjtöttünk pár nyomós érvet azzal kapcsolatban, hogy miért érdemes szőrtelenítésre ezeket a termékeket használni.

  • Hosszan tartó eredmény: a borotválkozással ellentéten nem nőnek vissza olyan gyorsan a szőrszálak, ez minden évszakban igazán előnyös, de főleg nyáron, a rövidnadrágok, fürdőruhák és szoknyák szezonjában.
  • Fájdalommentes: az epilálás, gyantázás általában fájdalommal jár, és van, hogy a borotválkozás során meg-megsérülünk. Erre nincs esély a szőrtelenítő krém helyes használata közben.
  • Kényelmes, otthoni körülmények között is könnyűszerrel használható termékekről van szó, nem kell hozzá szakember.
  • Ha érzékeny bőrre alkalmas terméket használunk, búcsút mondhatunk az irritációnak, kipirosodásnak, kütéseknek is.

A sikeres használat titkai

A bőröd megfelelő előkészítése, kézmosás és a felület szárazra törlése után neki is állhatsz a krémmel való szőrtelenítésnek. Vigyél fel egy vastag réteget a termékből, majd a csomagoláson olvasottaknak megfelelő időtartamig hagyd a bőrödön.

Ezután egy hozzá csomagolt spatulával vagy saját törölközővel óvatosan töröld le azt, és mennek is vele a szőrszálak. A maradék termék lemosása után következhet a hidratálás, melytől puha, sima lesz a bőröd és nem pirosodik ki.

Extra tippek a még jobb eredmény érdekében

Először végezz próbát, kis felületre pöttyints krémet a biztonság kedvéért, és várj legalább huszonnégy órát, ha hajlamos vagy az allergiás reakciókra. Ha ennyi idő alatt nem alakul ki bőrpír, irritáció, esetleg valamilyen komolyabb allergia, nyugodtan használhatod.

Sérült bőrfelületen, bőrproblémával való küzdés esetén hanyagold az ilyen módon végzett szőrtelenítést, ugyanis a vegyszertartalom miatt romolhatnak a gyógyulási esélyeid.

A csomagolás utasításai nem mehetnek javaslatszámba, alaposan olvasd el őket, és ahogy lehet, tartsd is be. Megeshet, hogy más termékek válnak majd be a bikinivonal, a hónalj, a lábak vagy más testrészeid szőrtelenítésére.

A szőrtelenítő krémekkel egyszerűen, hatékonyan és gyorsan lehet sima, puha, selymes a bőröd, ami sok nőnél a magabiztos megjelenés egyik alapköve. Egy kis gyakorlással szinte percek alatt képes leszel a “csodára”!

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek